Suriye tarafından atılan Katyuşa roketatar mermilerinin 6’sı Suriyeli 17 kişinin ölümüne, 61 kişinin yaralanmasına neden olduğu Kilis’te yaşanan korku ve panik, halkı göçe yöneltti. Kilis'te nüfusun yüzde 30’u yakın il ve ilçelerdeki kentlere göç ederken, çok sayıda aile de evini satışa çıkardı. İnsanların diken üzerinde yaşadığı kentte, öğrencilerin de yüzde 90'ı okula gitmiyor.

DAVUTOĞLU: TEDBİR ALACAĞIZ

Başbakan Davutoğlu, bugün yaptığı grup konuşmasında, "Bakanlar Kurulumuzda alınacak tedbirleri bir kez daha görüştük. Öncelikle ilave askeri tedbirler alınacak. Genelkurmay Başkanımız da katıldı zirvemize ve askeri tedbirlerin alınması için gerekli hazırlıklar yapıldı. Saldırılar nedeniyle zarara uğrayan esnafı destekeleyeceğiz. 5 milyon ve ilave 5 milyon ödeme yapılacak. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olmak üzere Kilisli kardeşlerimizin yanında olacak. Sağlık alanında ilave tedbirler alıyoruz. İlave sağlık personeli gönderilecek Kilis'e" demişti.

MEHMET ŞİMŞEK: SIKINTI ÇIKMAYACAK

Alınacak tedbirlere ilşkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Kilis için alınacak tedbirler konusunda sıkıntı çıkmayacak, güvenlik durumu dikkate alınacak" dedi.

Kalın: IŞİD Kilis'e roketleri yanlışlıkla atılmış olabilir

Kilis halkı isyanda: Bu memleket satıldıysa söylesinle

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr