Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Gölbaşı Özel Hareket Dairesi Başkanlığı’nın bombalanması sonucu şehit olan 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın ailesini ziyaret etti. Burada açıklama yapan Bakan Faruk Özlü, tehlikenin henüz geçmediğini söyledi.

Özlü, şöyle konuştu:"Kendi ülkesine kurşun sıkanlar, aslında asker elbisesi içerisindeki teröristlerdir. 7 Haziran’da kısmen amaçlarına ulaştıklarını düşünenler, 1 Kasım’da bu amaçlarının gerçekleşmediğini görünce teröre sarıldılar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok sayıda şehir hendek ve tuzaklarla döşendi. Kahraman polislerimiz, kahraman silahlı kuvvetlerimiz bu teröristlerin döşedikleri bombaları, hendekleri imha etti ve başarılı oldular. Bunun üzerine bakın 5-6 ay sonra bu olaylar meydana geldi. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlerin nelere başvuracağının göstergesidir. Aziz milletimiz bu topraklarda çok acı çekti. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulandı ve vatan oldu. Coğrafyadan vatana dönüştük. Bugün de bakanlar kurulunda enine boyuna değerlendirildi. Bu malum hadiseler henüz bitmiş değil. Tehlike devam ediyor. Sürekli teyakkuz halinde olmamız gerekiyor. Sürekli tedbirli olmak zorundayız. Muhtemel birtakım eylemlerin gerçekleşme riski var. Bu bakımdan tedbiri elden bırakmadan vatanımızı sonuna kadar savunacağız."

Ardından Anıtpark Meydanı’na giden Bakan Özlü, burada halkın sürdürdüğü demokrasi nöbetine katıldı. Bakan Özlü, burada yaptığı konuşmada halkın 'İdam isteriz' sloganları üzerine, "Millet isterse AK Parti yapar" dedi.

Özlü, konuşmasına şu sözleriyle devam etti:"Bu akşam siyasi partilerin il başkanları burada. Vatan Partisi, MHP, CHP ve AK Parti il başkanları hep birlikte demokrasimize sıkılan kurşunu, demokrasimize yapılan suikastı protesto için buradayız. TSK içine sızmış bir grup teröristin gerçekleştirdiği hadise karşısında milletimizin birlik ve beraberlik içinde olduğunu görüyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz hiç bozulmasın. Hep devam etsin. İdam talebi nereye gitsek geliyor. Bugün sabah Bakanlar Kurulu vardı. İdam cezasının geri getirilmesi talebi Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Aziz milletimiz isterse AK Parti gereğini yapar. Rahat olun, müsterih olun. TBMM’de 4 parti var. Bütün partilerle görüşeceğiz. Anayasa değişikliği gerekiyor. Diğer partilerle görüşeceğiz. İnşallah olumlu bir sonuç alırız."

Bakan Özlü, daha sonra Düzce Valiliği’nde oluşturulan kriz masasına geçerek darbe girişimi sırasında Düzce’de alınan tedbirler ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr