Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun davetli olarak katıldığı Bursa'daki iftar programında Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, konuşma yapmak üzera geldiği kürsüde rahatsızlanarak yere yığıldı. Hemen müdahale edilen Gençoğlu, bir süre dinlendikten sonra kısa bir konuşma yaptı.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (BAL-GÖÇ) Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanısıra protokol ve dernek üyeleri katıldı. Programda konuşma yapmak üzkere kürsüye gelen Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, konuşmasına başladıktan yaklaşık 1 dakika sonra kürsüye yığıldı. 2014 yılında kalp rahatsızlığı sebebiyle ameliyat olduğu belirtilen Gençoğlu'na ilk müdahaleyi salondakiler yaptı. Kürsünün hemen yanındaki sandalyeye oturtulan Gençoğlu'na su verildi. 5 dakika dinlenen Gençoğlu, yaptığı konuşmada, "Rahatsızlığım sebebiyle sendrom yaşadım.Kusura bakmayın. Balgöç'ümüzünü düzenlediği iftar programında sizlerle olmak mutluluk verici" dedi.

MÜEZZİNOĞLU: İSTİSNAİ VATANDAŞLIK STATÜSÜNE KAVUŞTURACAĞIZ

Ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu, göreve geldikleri günden beri Balkanlarda yaşayan soydaş vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Annesi ve babası vatandaş olan ancak birinci derece yakınları vatandaş olamamış olanların istisnai vatandaşlıkla ilgili müracaatlarını Balgöç alacak ve dosya halinde tamamlayacak. Onları hızlı bir şekilde vatandaşlığa almanın gayretini göstereceğiz. Sizlerden istirham ediyorum.Bu alanda sorunu olan ne kadar kişi varsa Balgöç'e müracaat etsin. Bunları 1 yada 2ay içinde İçişleri Bakanlığı'mızla birlikte istisnai vatandaşlık statüsüne alacağız. Artık Balkanlardan gelen vatandaşımız pasaport süresi kadar daimi ikametini alıyor. Bununla ilgili sorun varsa teknik sıkıntıdır. Sorun olan varsa bize bildirsin" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr