Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı piyade unsunların Fırat Kalkanı Harekatı’na katılmayı düşünmediklerini belirterek, “Bunun yerine Özgür Suriye Ordusu’nun elamanları ile bu harekatı yürütmek bizim planlamamız” dedi.

Türkiye’nin havacılık motorları alanındaki önemli şirketlerinden TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş.’nin (TEI) İleri İmalat Teknolojileri Binası’nın açılışı töreni Eskişehir’de gerçekleştirildi. Törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Işık, “Sınırda devam eden Fırat Kalkanı Harekatı var. Harekat’ın Bab’a ilerlemesi söz konusu.

Bu harekatta piyade unsurlar da yer alacak mı” sorusuna yanıt verdi. Türkiye’nin burada kendi güvenliğini teminat altına alana kadar harekatın sürdüreceğini belirten Işık, “Eğer bu konuda Bab’a gidilmesi gerekiyorsa gidilecek. Bu yapılırken de Türkiye kendi piyadeleri ile yapmak yerine Özgür Suriye Ordusu’nun elamanları ile bu harekatı yürütmek bizim planlamamız. Kendi piyademizle bu harekatı yapmayı düşünmüyoruz” dedi. Özgür Suriye Ordusu’na her geçen gün katılımın arttığını savunan Bakan Işık, şöyle devam etti: “Bu topraklar bu insanların toprakları. İnsanlar kendi topraklarını savunmada Türkiye’nin desteğini çok önemli ve değerli buluyorlar. Biz de bu desteği onlara veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.

Ama arzumuz da Özgür Suriye Ordusu’nun kendi topraklarını DAEŞ’ten tamamen temizlemesi, yabancı unsurlardan özellikle YPG’den de temizlemesi..” Fikri Işık, harekatın kilometre olarak derinliğinin artması durumunda oradaki TSK güçlerinin artıp artmayacağına ilişkin soru üzerine ise “Bu konuda Genelkurmayımız harekat planlarını en detaylı şekilde yapıyor. Bana verilen bilgi, kendi piyadelerimizi kullanmak için bir ihtiyaç olmadığı yönünde. Özgür Suriye Ordusu’nun bu konuda hem istekli olduğu hem sayının her geçen gün arttığı ve hem de sayının yeterli olduğu yönünde” karşılığını verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr