Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısı için Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve üst düzey bakanlık yetkilileri Çankırı'nın Ilgaz ilçesine geldi. Bakanların eşleri de bu sırada Kastamonu merkezindeki tarihi yerlere ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler sırasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bakan eşlerinin gezisi sırasında yoldaki dere korkuluğuna takılı bulunan el çantası ise kısa süreli paniğe neden oldu. Polis şüpheli çantanın bomba olabileceği ihtimaline karşı geçiş güzergahını trafiğe kapattı. Bölgeye bomba imha uzmanı çağırıldı.

Bomba imha uzmanı şüpheli çantayı fünye ile patlatmaya hazırlanırken, bir vatandaş çantanın kendisine ait olduğunu ve unuttuğunu söyledi. Çantanın bulunduğu yerden alınarak sahibine teslim edilmesiyle yol tekrar trafiğe açıldı. Bu sırada Bakan eşleri de farklı bir güzergahtan Tarihi Liva Paşa Konağı’na gitti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr