Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı'nda düzenlenen sempozyumda bir konuşma yapan Bakan Çelik, “Dünyada ve Türkiye'de son derece önemli gelişmelerin bir süreçten geçiyoruz. Hemen yanı başımızda Suriye'de yaşanan insanlık dışı hadiseler dünya gündeminin birinci sırasındaki yerini ve önemini korumaya devam ediyor.   Suriye uluslararası güçlerin 100 yıl önce yarım kalan hesaplaşmasının ikinci perdesini sahnelendiği bir kan deryasına dönüşmüş durumda. Meselenin insani boyutunu yerlerinden olan milyonlarca mültecinin dramını gündemde tutan tek Türkiye. Bunun yanında Ortadoğu'da etkinliğini sürdüren IŞİD, DAEŞ, terör örgütünü yok etmek için müttefiklerimiz dediğimiz ülkelerin başka terör örgütleriyle iş tuttuğu akıl dışı olaylara şahit oluyoruz. Bu süreçte körle yatan şaşı kalkar misali, terör örgütlerinin armalarını taşıyan sözüm ona müttefiklerimizin terörle mücadeledeki samimiyetleri ciddi bir erozyona uğramış ve inandırıcılıkları yara almıştır" dedi. 
“BU VATANDAN BİR ÇAKIL TAŞI DAHİ VERMEYECEĞİZ"

Bakan Çelik, “Türkiye, menşei ve meşrebi ne olursa olsun, bütün terör örgütleri karşısında ilkeli ve kararlı duruşunu devam ettirecektir. Sözüm ona, herkes teröre, IŞİD ve DEAŞ'a karşı. Ancak yedi düvele yetecek miktarda silahı nereden bulunduğunu hiç kimse izah etmiyor, hiç kimse 'bu silahlar bu örgüte nereden geliyor' diye bir değerlendirme yapamıyor, değerlendirme yapmaktan kaçınıyor. Türkiye ne zaman ayağa kalksa birileri ya anti demokratik müdahalelerle ya da en kullanışlı yöntem olan terörle hızımız kesmeye, hevesimizi kırmaya çalışmaktadır. Ancak bu girişimler geçmişte olduğu gibi bugün de, yarında sonuçsuz kalmaya mahkumdur, inşallah böyle kalacaktır. Evliya diyarlarını eşkıya sürülerine teslim etmeyeceğimizi, şehit kanlarıyla sulana bu vatandan bir çakıl taşı dahi vermeyeceğimizi herkesin bilmesi gerektiğini ifade ediyorum" şeklinde konuştu. 

“SÜNGÜYLE KURULANI CETVELLE BOZMALARINA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ"

Faruk Çelik, “Bu topraklarda bin yıldır var olan kardeşliği hiçbir güç bozamamıştır, yine de bozamayacaktır. Karanlık odakların Türkiye'nin istikrarlı ve kutlu yürüyüşünü sekteye uğratmasına asla izin vermeyeceğiz. Süngüyle kurulanı cetvelle bozmalarına müsamaha göstermeyeceğiz. Şehitlerimiz, şahitlerimizdir. Bizim hiç kimsenin, toprağında, taşında, aşında gözümüz yok. Anadolu kilimini oluşturan her renge de buradan seslenmek istiyorum; biz ekmeğimizi bölüşürsek, tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Herkes bunu kafasına yazmalı" dedi.

KIRMIZI ET FİYATLARI

Bakan Faruk Çelik, açılışın ardından toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde kırmızı et fiyatlarının sorulması üzerine şunları kaydetti:

“Ramazan ayındaki tüketim alışkanlıklarımız biraz daha farklı. Bundan dolayı her Ramazan öncesi bu ve benzer sorular soruluyor. Tarım ürünleri açısında etten, süte sebzeden meyveye, bütün bitkisel üretimden, hayvansal üretime kadar bütün ürünlerle ilgili arzda her hangi bir sıkıntının olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum. Yeteri kadar üretim, fazlasıyla var. Özellikle et için ifade ediyorum. Elimizde stokumuzda bir milyon 300 bin besi hayvanı var. Ayrıca yine Bosna'dan dost bir ülke olarak bildiğiniz gibi destek amaçlı aldığımı 6 bin ton civarı et var, şu anda Türkiye'ye gelmek üzere. Yine Avrupa Birliğinden almamız gereken 15 bin ton civarındaki etin 10 bin tonunun bugün ihalesi gerçekleşiyor. Kırmızı ette her hangi bir sıkıntı söz konusu değil. Hububatta da aynı şekilde bir sıkıntı yok. Ama Ramazan dolayısıyla bu soruyu anlayışla karşılıyoruz. Hiç kimse endişe etmesin her hangi bir spekülatif değerlendirme karşısında denetimlerimiz devam ediyor. Onlarda fırsat verilmeyeceğini belirtmek istiyorum. Ayrıca gıdaların güvenliği sağlığı açısından da Türkiye'nin dört bir tarafında şu anda uzmanlar, denetim elemanları denetimlerini sürdürüyorlar. Her hangi bir sağlıksız gıdanın piyasada olmaması açısından bakanlık olarak yoğun bir gayretin içerisindeyiz"

PİDE FİYATLARI

Bakan Çelik, Ramazan pidesi fiyatlarının sorulması üzerine ise “İlgili oda başkanları açıklama yaptılar, bir artış olamayacağını söylediler. Artışı gerektirecek bir neden yok ortada" dedi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr