Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tarihi Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa Bakan Ağdağ'ın yanı sıra Vali Seyfettin Azizoğlu, AKP Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve kurum müdürleri katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Akdağ, "Sağlık durumu çok iyi küçük bir rahatsızlık olmuş, hemen toparladı Allah'a şükürler olsun" dedi.

Bursa'nın Büyükorhan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 10 askerin yedikleri akşam yemeğinden zehirlenmesini değerlendiren Bakan Akdağ şunları söyledi:

"Orada da incelemelerimizin devam ediyor. Toplu yemek yenen yerlerde, yemeklere bir takım bulaşma olmasından dolayı enfeksiyon riski bilinen bir risktir. Bunun için toplu yemek yenen yerlerde meselenin dikkatle izlenmesi, bütün kuruluşların buna itina göstermesi gerekiyor. Gıda Tarım Bakanlığımız bu konuda çok hassas. Tabi biz Sağlık Bakanlığı olarak da meseleleri takip ediyoruz. Ancak her bir kurum toplu yemek yenen öğrenci yurtları, kantinler, hastaneler,Türk Silahlı Kuvvetleri dahil buralarda çok itinalı davranmak lazım. Her bir kuruma ayrı ayrı vazife düşüyor. Mesele olup bittkten sonra arkasından sebebini arıyoruz, buluyoruz vs ama bu işle ilgili yönetmelikler var, mevzuat tamam. Türkiye yemek pişirme, toplu yemek dağıtma, toplu yemek ikram etme hususunda her türlü mevzuata sahip bir ülkedir. Dolayısıyla bu hususta kuruluşların itina etmesi lazım. Yanlış olursa hem idari hem adli cezalar var.  Onun için herkesi bir kere daha uyarıyorum, itina etmeli gereğini yerine getirmeli."

AKDAĞ: ŞEKER, TATLI TÜKETİMİNDEN KAÇINMAYILIZ
Bayram tatiline çıkan sürücüleri uyaran ve ikramları yeme konusunda vatandaşların itinalı olması gerektiğini bildiren Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

"Başbakanımızın yol güzergahında da büyük bir kaza oldu, Allah muhafaza etsin. Eğer sevdiklerimize kavuşmak istiyorsak sürat yapmayacağız. Bir an önce sevdiklerimize kavuşmak için yapacağımız sürat, onlardan ilelebet ayrılmamıza yol açabilir. Trafik kurallarına hassasiyetle riayet etmeliyiz, sürat yapmamalıyız, uykusuz araç kullanmamalıyız, mutlaka emniyet kemeri takmalıyız. Araçlarda bir taraftan cep telefonu ile ilgilenirken bir taraftan sürücü koltuğunda asla oturmamak lazım. Fazla şeker, tatlı tüketiminden kaçınmalıyız. Ucundan azıcık yemek lazım. Özellikle şeker, şekerli yiyecekler, hamur işleri bunlara karşı itina etmek lazım" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr