Bahçeli, önceki gün genel merkezde sürpriz bir konuğu ağırladı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından MHP’nin tutumunu ve bundan sonra atacağı adımları konuşmak üzere İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Bahçeli’yi ziyaret etti.

MHP lideri, darbe gecesi yaşananlarla ilgili soru soran Moore’a, “Hak ve özgürlükler konusunda Avrupalı ülkeler lafa gelince güzel konuşuyorlar ama bize inanmıyorlar. Oysa Avrupalı ülkeler bize inansa, birbirimize inansak, çok güzel şeyler olur. Sorunların üstesinden gelinir” eleştirisini yöneltti.

Bu sözler üzerine Moore Bahçeli’ye, “Ben zaten Avrupalı ülkeleri değil, Birleşik Krallığı temsil ediyorum ama eleştirinizde haklısınız” yanıtını verdi. Büyükelçi Moore’un bu “esprili yanıtı”, MHP’de, “İngiltere’de seçmenin, ‘AB’den ayrılma’ kararı almasına ilişkin kendi ülkesine de ince bir gönderme” olarak değerlendirildi. Bahçeli Moore’a ayrıca, “15 Temmuz gecesi Cumhuriyet tarihi boyunca ki en kanlı ihtilal girişimidir. Daha önceki darbeleri de biliyoruz, buna benzemiyor. FETÖ’ye karşı son dönemdeki yapılan operasyonların da normal karşılanması gerekiyor” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr