MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarına ilişkin, "Milliyetçi Hareket Partisi elbette bu meydan okumayı karşılıksız bırakmayacak, bu resti alttan almayacaktır" dedi.

Bahçeli, "AKP'nin TBMM'deki 316 milletvekili sayısı HDP'lilerin dokunulmazlığını kaldırmaya yetecektir" ifadelerini kullandı.

Açıklamasına, "HDP'li milletvekillerinin yasa ve anayasa karşıtı fiillerinden dolayı dokunulmazlık zırhına saklanmalarının önüne geçmek üzere oluşan kamuoyu tepkisi bizzat Başbakan tarafından farklı bir mecraya çekilmiştir. AKP'nin bir kereliğine TBMM'de bekleyen ve her partiden milletvekilini ilgilendiren 506 fezlekeyi Meclis'e getirme önerisi ipe un sermekle birlikte HDP'yi perdeleme sinsiliğidir. HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde milletvekili eksiği doğarsa, MHP bu açığı kapatacaktır" sözleriyle devame den Bahçeli, şöyle konuştu:

"Milletvekilliği dokunulmazlığı etrafında büyüyen tartışmaların ana amacından saparak gerçek zemininden savrulduğunu ibretle ve teessürle izlemekteyiz. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TESK ziyareti esnasındaki temelsiz meydan okuması milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili arayışlara farklı bir boyut kazandırmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi elbette bu meydan okumayı karşılıksız bırakmayacak, bu resti alttan almayacaktır. HDP'li milletvekillerinin yasa ve anayasa karşıtı fiillerinden dolayı dokunulmazlık zırhına saklanmalarının önüne geçmek üzere oluşan kamuoyu tepkisi bizzat Başbakan tarafından farklı bir mecraya çekilmiştir."

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr