MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

- Hamd olsun ayaktayız. Türk milletinin her ferdini sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Karmaşık günlerden düşe kalka geçiyor, yaşanan ağır olaylara hep birlikte kafa yoruyoruz. Sonunda bu da oldu kaos fitili tutuşturuldu, akılların bir köşesinde devamlı asılı duran, vahim olaylara adım adım usul usul gelindi.

- Bunalım çığı 79 milyonun üzerine yıkıldı. İleri demokrasi iddiaları ters tepti. Türkiyemiz şu anda kör bir çıkmazdadır. Bugün 93 yıllık cumhuriyet tarhinin en nazik dönemini yaşıyoruz. Ortak akıl ve iradeyle hareket etme durumdayız.

- Sabırlı olmalıyız. Kin, nefret ve öfke salgınına kapılıp, birbirimize girmemizi seyre dalanların değirmenine su taşımamalıyız. Aklımızı başımıza almalıyız. Türkiye yoğun bakımdadır. Türk milleti endişelidir.

- Türkiye Cumhuriyeti, muhteşem bir dirilişin hediyesidir. Bu tarihi gerçeğin yok edilmesi vatana ve millete kast etmekle eşdeğer cürümdür. Türkiye nice belaları yenerek bağımsızlığını elde etmiştir. Türkiye korsan bir devlet değildir. Türkiye yeni yetme çadır ve çukur devleti hiç değildir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr