CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis’te yarın saat 12.00’de bir araya gelecek. Meclis Genel Kurulu’nda ilk turu tamamlanan ve kabul edilen anayasa değişikliği teklifine ilişkin yapılacak görüşmede edinilen bilgiye göre; Kılıçdaroğlu, Bahçeli’yle Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine ilişkin kaygılarını paylaşacak. Kılıçdaroğlu, teklifin bir rejim değişikliğini içerdiğini, AKP’nin Türkiye’de rejimi değiştirmeye çalıştığını bir kez daha vurgulayacak. Anayasa değişikliği teklifinin nasıl tuzaklarla dolu olduğunu teklif üzerinden madde madde giderek Bahçeli ile paylaşacak. Kılıçdaroğlu Bahçeli’den, MHP’nin AKP’ye verdiği desteği tekrar gözden geçirmesini isteyecek.

Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun, Genel Kurul’da AKP ve MHP’liler arasında gerilime neden olan AKP Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi olan, İsmail Aydın’ın “Anayasada değiştirilemez maddeler kabul edilemez” sözlerini de gündeme getirmesi bekleniyor.

‘Olmadık yola saptılar’

Yarın yapılması beklenen görüşme öncesinde ise Bahçeli sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede CHP’ye sert eleştiriler yöneltti. Anayasa değişiklik teklifinin ilk tur oylamalarında Meclis’te çeşitli eylemlerle tepki gösteren CHP’li milletvekillerini eleştiren Bahçeli, “Milletten ümidini kesen CHP yönetimi, milli iradeye çıkan yolları tıkamak ve hatta kullanılamaz hale getirmek için olmadık yollara sapmıştır. TBMM’nde yaşanan kürsü işgalleri, kavga sahneleri, ucuz oyunlar, isnat ve iftiraya varan siyasi söylemler muhataplarını mahcup edecektir” dedi. Bahçeli, “CHP ve yanında hizalanmış kaos ittifakı akla hayale gelmedik senaryolarla milletin kaderine sahip çıkma hakkını gasp etmeye kalkıştılar” ifadelerini kullandı. Anayasa görüşmelerinin 2. turuna ilişkin olarak Bahçeli “Allah’ın izniyle Çarşamba günü başlayacak ikinci tur görüşmelerinden sonra Anayasa Değişikliği milletimizin önüne gelecektir. Milletten yana görünüp yine millete güvensiz ve duyarsız kalanlar bir kez daha çuvallayacaklar ve yüzleri kızarmaktan kurtulamayacaktır” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr