MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de düzenlenen grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Sözü geçen değil, sözü kesilen olduk. Bölgemizde yıldız değil, sönmüş volkana döndük. Hepsi hayal ve yalan oldu. Ortadoğu'da değişim dalgasını biz yönetecektik. Milli güç ve imkanlarımız, dış politikadaki hamasi söylemlerle uyuşmadı. Dört tarafımız düşmanla çevrildi. Başbakan Yıldırım, birdenbire dostları artırmaktan bahseder oldu.

Dış politikada bu kadar kırıp döktükten sonra hiç mi özeleştiri yapılmayacak? Rusya ile gerilen ilişkiler nedeniyle, Antalya'ya gelen Rus turist sayısının düşüklüğü kaygı verici.  AKP milli haklardan taviz vermeden girdiği yanlış ve karanlık derhal dönmelidir. Komşu ülkelerle ilişkiler tamir edilmelidir.

AB İLE VİZE MUHAFİYETİ

Ülkemiz Avrupa Birliği'nin keyfine mahkum olmuştur. AB ile mülteci anlaşması milli onurumuzu ayaklar altına almıştır. AB istediğini aldı, verdiği sözleri çiğnedi. Terörle mücadeleyi engellemeye kalkmıştır.

AB parlamentosu binasına kanlı örgüt YPG'nin flamaları asıldı. O paçavraların orada ne işi var. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda verdiği cevap bizi memnun etmiştir. O bayrakların altında sırıtarak poz veren HDP Eş Başkanı artık çok olmuştur.

AB'nin PKK sevdasının kaynağı nedir? Onlar için Avrupa'yı kana bularsa kötü, İstanbul'u vurursa iyi. Vize muhafiyetiniz başınızda paralansın.

Birleşik Krallık Başkanı, Panama belgeleriyle yakayı ele verdi, nevri döndü. Bu İngiliz sinsiliğine lazım gelirse cevap veririz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr