MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

İhraç edilip göreve dönen öğretmen sayısı ise oldukça sınırlı kalmıştır. Hainden öğretmen olmayacağı gibi gerçek öğretmenden de hain çıkmaycaktır. FETÖ'yle mücadelede suçu sabit görülenlerin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Evlatlarımızı zehirleyenler öğretmenlik mesleğini yapanlar yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Bu ister FETÖ olsun ister PKK olsun. Öğretmen kılıklı teröristlerin MEB'den ayıklanması milli namusun bir gereğidir. FETÖ'nün siyasi ayağı gizemini korumaktadır. Öğretmene gücünüz yetiyor da siyasetteki FETÖ'cülere niye dokunulmuyor?

Bahçeli'den CHP'ye çok ağır sözler: Atatürk bunların alayını İzmir'e kadar kovalar - VİDEO

"Öğretmene güç yetiyor da siyasetteki FETÖ'cülere niye dokunulmuyor?"

Yurtta Sulh Konseyi'ni ağzına alan yok! Bu konuda doyurucu açıklama yapmamıştır. Öğretmene güç yetiyor da siyasetteki FETÖ'cülere niye dokunulmuyor? Odacı çaycı biliniyor da siyasi koruma altındaki siyasilere niye dokunulmuyor? Engelleyici bir blokaj mı var? Yurtta Sulh Konseyi'nin tepe kadrosunu ne zaman duyup öğreneceğiz? Bunları idam sehpasına ne zaman çıkaracağız?

Bize göre atanamayan bir tek öğretmen kalmamalıdır. Bu çile artık kökten bitirlmelidir. Atanamayan öğretmen sorunu bütünüyle çözülmelidir. Sözleşmeli öğretmenlerin mülakatla alınması KPSS2den yüksek puan alan öğretmenlerimizi de mağdur etmiştir. Sözleşmeli öğretmenlik güvensiz bir sistemdir. Terftiş sisteminin tek bir çatı altına toplanmasını, ek ders ücretlerinin yükseltilmesini, terfi sistmeinin liyakat ve başarı kriterine göre yapılmasını, MEB'de yargı kararına kesin kes uyulmasını bekliyor, istiyoruz.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ TEHLİKELİ BOYUTLARA ULAŞTI

Son günlerde döviz kurundaki anormal oynaklılar sonucu Türk lirası devamlı itibar kaydetmektedir. Dolardaki yükselişin tehlikeli boyutlara ulaştığını görmek ve önlem almak lazım. Başka ülkelerin para birimleri de değer yitiriyor demek Türl Lirası'nı aynı sarsıntığı yaşamasına mazeret oluşturamaz. Dolardkai yükseliş FED'in faiz politikası ve Trump'ın seçilmiş olması bizi etkiliyorsa ekonomik bağımsızlığımızın seviyesini konuşmak zorundayız. Döviz yükselirken Türk Lirası inmektedir. Maaşlar erimekte ümitler kararmakta. Reel sektörün dış borcu katlanmakta. Bu demektir ki aş ve iş sorunu artacak. İşsizlik gerçekte yüzde 20 eşiğine ulaşmıştır. İnen aslında bellidir; refah, istikrar ve güven yerlerde sürünmektedir.

24 Kasım'daki Para Politikalar Kurulu'nun toplantısı çok önemlidir. Faiz artışı olsa dahi bu artış dövizi frenlemeyebilir. İhtiyacımız olan yeni ve milli bir ekonomik modeldir. Türkiye'nin geleceği faiz ve rant lobisinin icazetine bırakılmamalıdır. Bağımsız ekonomi demek bağlantısız Türkiye demektir. Tam tersini savunanlar sömürgeciliğin içimizdeki temsilcileridir.

TECAVÜZCÜLERE AF GETİREN DÜZENLEME 

Ahlaki çürüme toplumu ayakta tutan manevi değerleri tepeden tırnağa tehdit etmektedir. Ahlak milli ve manevi varlığımızın temelidir. Milli onurdan uzak, insanlıktan mahrum toplumların yaşadığı görülmemiştir. Suçlular aklanarak, suçlarına kılıf aranarak ne adalet sağlanacak ne de milli ahlak sağlanacaktır. Günlerdir cinsel istismar konusunu tartışıyoruz. Perşembe günü gece yarısı Ceza Muhakemesi Kanunu ve bazı kanunlara ilişkin değişiklik tasarısını o günden bugüne konuşuyoruz. Bu önergenin safında durmak, ısrarla savunmak, o sapıklarla aynı kümeye girmek demektir. 16 Kasım'a kadar cinsel istismar yap, sıkıyı görünce evlen. Bu önerge milletimizi ayağa kaldırmıştır. Kadın kuruluşları haklı tepkilerini göstermişlerdir. Cebir ve tehdit olmadan cinsel istismar suçu nasıl gerçekleşecektir? Medeni kanununa göre çocuk sayılan bir insanın istismarı nasıl engellenecek? Bu önergeyi veren AKP'lilerin hiç mi yüreği titremedi, hiç mi elleri titremedi? Söz konusu önerge tecavüzcülere af önermektedir. Sabilere, körpe yavrulara göz koyan yaratıklara can simidi uzatılmaktadır. Çocuktan gelin olur mu? Cinsel istismar sanığından mağdur mu çıkar? Cinsel istismarın olduğu yerde mağdur kimdir? Cinsel istismardan hüküm giymiş hangi kokuşmalara, hangi hatırlılara destek verilmektedir. Çocuk istismarında son 10 yılda dava sayısı patlama yaşanmıştır. Son 10 yılda 482 bin kız çocuğu evlendirilmiştir. Diyeceğim odur ki ırz düşmanını aklama çabasına engel olmalıyız.

"CHP'nin içine HDP kaçmış" 

CHP yöneticilerinin gıybete çakılmaları talihsizliktir. Mesnetsiz iddialar sahiplerine aynen dönecektir. Kılıçdaroğlu kavga istediğimizi söylemektedir. Kılıçdaroğlu, bizi tanımıyor. Bu 47 yıllık bir hareketi kendi gibi görme hatasıdır. MHP, kavga arayışında değildir ama olursa kendileri bizim klasmanımızda değildir. CHP vatanı böldürmeyeceğiz diyor. Kendileri alkışlıyor. CHP'nin Adana'ya gideceğini sanıyorduk Kartal'a çıkarma yapmışlar. Bölücülerle aynı mitingle buluşmuşlar. BHH paravnı altında Mustafa Kemal'in emaneti Türkiye düşmanlarına bırakıldı. CHP, PKK bagajı haline geldi. Bunun adı rezilliktir. Vatanı böldürmeyeceğiz sözünü cesaretleri varsa HDP'li kardeşlerine haykırsınlar. HDP, CHP'nin içine kaçmıştır. 

TASLAK 12 MADDE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısının sonunda salondan çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, burada yaptığı açıklamada AKP'nin anayasa değişikliğiyle ilgili MHP'ye ilettiği taslak metnin 12 madde olduğunu açıkladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr