Baharın gelmesi, bitkilerin yeşermesi, ağaçların çiçek açması ve doğanın güzelleşmesi ile kadınların evlerini yenileme, canlılık kazandırma hisleri ön plana çıkmaya başladı. Evlerin nasıl boyanması gerektiğini Feng Şui Akademisi Kurucusu Zeynep Akçay gazetemize anlattı. Akçay, “Kuzeye bakan bir evde yaşadığınız halde duvarlarınız örneğin toprak tonları, kahve tonları ile boyalı ise iş hayatında yaşadığınız sorunlara şaşmamalı veya güneydoğuya bakan bir evde beyaz renk duvarlar sürekli para kaybı yaşamanızın nedeni olabilir” dedi.

Feng Shui, ‘rüzgâr’ ve ‘su’ anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. Feng Şui Akademisi Kurucusu Zeynep Akçay, Feng Şui uygulamasınde en çok talebin İstanbul başta olmak üzere, İzmir, Bursa Antalya olduğunu belirterek Mardin’de de son zamanlarda arttığını kaydetti. Evlerin dış cephesi, odası, mutfağı, neresi olursa olsun seçilen rengin yaşama uyum getirmesi için, Feng Shui’ye göre doğru tercihler yapılması gerektiğini belirten Akçay, ‘Feng Shui’de salonlar evin ‘kalbi’ olarak kabul edilir.

Kalp canlılığı için ortama kırmızı ve morlarla dokunuşlar yapmalısınız. Mutfaklarda renk kullanımında beş element dengesini sağlamaya çalışın. Yatak odası metal elementini ve akciğerlerimizi temsil eder. Geleneksel Çin tıbbında akciğerleri temsil eden metal elementini yatak odasına uyarlamak için kesinlikle pastel renkler kullanılmalıdır. Krem, kırık beyaz, beyaz ve yumuşak renkler tercih edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Odaların bakış yönüne göre hangi renge boyanacağının da değişeceğini belirten Akçay, “Kuzeye bakan bir evde yaşadığınız halde duvarlarınız örneğin toprak tonları, kahve tonları ile boyalı ise iş hayatında yaşadığınız sorunlara şaşmamalı veya güneydoğuya bakan bir evde beyaz renk duvarlar sürekli para kaybı yaşamanızın nedeni olabilir. Doğu yönüne bakan evlerde veya bu pusula alanına denk gelen odalarda tercih edilmesi gereken renkler yeşil ve mavi tonları olmalıdır.

Güneye bakan ev, oda, duvar renkleri ağacın rengi yeşil ve ateşin rengi kırmızı, sarı, turuncu kombinasyonları ile yapılmalıdır. Güneybatıya bakan ön cepheli bir ev veya bu pusula yönüne denk gelen bir oda aile bireylerinin ilişkilerini evliliğini ortaklıklarını ilk olarak etkiler. Burada doğru renk seçimi pembe kırmızı tonları toprak tonları ile besleyici döngü oluşturmak gerekir.

Kuzeybatı pusula yönü söz konusu olduğunda metal renkleri en etkili ve doğru renk seçimi olacaktır. Kuzeydoğu pusula yönü söz konusu olduğunda ve çocuklarınızın iyi ve başarılı bir eğitim almasını istiyorsanız çok açık toprak tonların tercih etmelisiniz” dedi. Feng Shui uygulama yetisi bir kişide olabileceği gibi, oluşturulan yardımcı ekipde de olabileceğini kaydeden Akçay, en şanslı ev planlarının kare veya dikdörtgen şekilleri olduğunu belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr