15 Temmuz darbe girişimin ardından OHAL ilan edilmesiyle kamu kuruluşlarında yöneticiler AKP’nin hükmettiği görevleri tek tek yerine getiriyor. Yalova Devlet Hastanesi’nde çalışanlara, yönetim mesaj atarak 15 Temmuz’da yaralananlar için bağış yapmalarını ve bağış yaptıkları makbuzu insan kaynaklarına teslim etmelerini istedi. Mesajda personel tarafından yapılan bağışların teslim edilmesi için 17 Ağustos’a kadar süre verildi.

Yalova dışında birçok hastane çalışanına da aynı mesajın geldiği öğrenildi. Ayrıca bir ilde de yine bir kamu kurumunda çalışanlara dernek, vakıf üyeliği ile çocuklarını hangi okullara gönderdiklerine dair form doldurtuldu.

"BU İNSANLARI FİŞLEMEDİR"

SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara bu uygulamanın antidemokratik olduğunu ve insanları fişlediğini belirterek şunları söyledi:

Başbakanlık, vakıf veya bir dernek elbette bir bağış kampanyası oluşturabilir. Oluşturulan bağış kampanyalarında gönüllülük esas alınır. Bağış yapmak isteyenlerde istediği yere, istediği şekilde bağış yapar. Başbakanlık’ta dayanışma için böyle bir kampanya başlatmış. İnsanlar dilerlerse bu kampanyaya yanıt verebilirler. Ancak isteğe bağlı olayan ve zorunluluğa dayanan bir kampanya antidemokratiktir. Personelden bağış makbuzu istenmesi ise bağış yapmayan personelleri fişleme yöntemidir. Böylece kurum yöneticileri kendilerince kimin karşı tarafta olduğunu tespit etmeye çalışacaklar. Bu antidemokratik uygulamalara karşı ise biz mücadele etmeye devam edeceğiz.

(Kaynak: Sendika.org)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr