İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Tarkan Süalp ve şikayetçi Bade İşçil katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Bade İşçil'in avukatı, sanığın atılı suçlardan cezalandırılmasını istedi. Tarkan Süalp'in avukatı Özge Tokgöz ise müvekkilinin beraatini istedi.

SUÇLARIN KAUNDA SUÇ OLARAK TANIMLANMAMIŞ OLMASI GEREKÇESİYLE BERT ETTİ…

Davayı karara bağlayan mahkeme, “Kişisel verilerini hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" , “Sesli, yazılı veya görüntülü hakaret" ve “Tehdit" suçlarından Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 223/ 2 - a maddesinde yer alan “Yüklenen fiillerin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması" gerekçesiyle sanık Tarkan Süalp'in beraatine karar verdi.

TARKAN SÜALP: EVİNİN ADRESİNİ KESİNLİKLE YAYINLAMADIM

Bir önceki duruşmada savunmasını yapan Sanık Tarkan Süalp "Olay tarihinde Bade Süalp benim kardeşim Malkoç Süalp ile evliydi. Boşanma aşamasında ve ayrı yaşıyorlardı. Basında benim ve ailem hakkında müşteki gerçek olmayan beyanlarda bulunup beni üzdü. Bir gazeteci beni aradı. Gazeteci bana 'Bade İşçil'in basında evi olmadığını söylediğini, ancak onun oturduğu apartmanın yan binasında evinin olduğunu bildiğini müştekinin tek derdinin ağabeyimin evini koparmak' olduğunu iddia etti. Ben de onayladım. Daha sonra gazetecinin bunu bilgim dışında haber yaptığını öğrendim. Sosyal medyada müşteki Bade İşçil'in evinin adresini kesinlikle yayınlamadım. Adres veren ben değilim. Haber yapan kişiye böyle bir bilgi vermedim" demişti. Instagram'da paylaştığı “Gerçeği söylersen geçmişinin parçası olur ama eğer yalan söylersen geleceğinin parçası olur" şeklindeki sözlerinde de hakaret amacı olmadığını sözlerine eklemişti. Bade İşçil ise daha önce verdiği ifadesinde şikayetçi olduğunu söylemişti.

Tarkan Süalp'in kardeşi Malkoç Süalp Bade İşçil ile boşanma aşamasında 

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede Tarkan Süalp'in “Kişisel verilerini hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" , “Sesli, yazılı veya görüntülü hakaret" ve “Tehdit" suçundan 2 yıl 3 aydan 6 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr