Bir aylık bir çalışma sonunda katil zanlısı torun İstanbul’da yakalanarak cezaevine konuldu.

Paşapınarı Köyü'nde 24 Aralık 2015'te işlenen cinayet gün yüzüne çıktı. Edinilen bilgiye göre, evinde ölü bulunan 83 yaşındaki Hayriye B.'nin cenazesi Havza Cumhuriyet Savcılığı tarafından şüpheli bulunduğu için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İnceleme sonucu, Bolat'ın boynunda boğulmaya bağlı sıkma izi morluğu olduğu tespit edildi. Şüpheli olarak aranan torun İrfan B. (36) Samsun İl Jandarma ve Havza Jandarma ekiplerince takibe alındı. Şüpheli için Havza, Amasya ve İstanbul'dan gerekli deliller toplandı.

Yapılan çalışmalar sonucu olay gecesi şüpheli torun İrfan B.'nin babaannesinin maaş kartını yanına alarak, olay gecesi taksi ile Amasya-Merzifon terminalinden bilet alarak İstanbul'a yolculuk yaptığı belirlendi. B.'nin daha sonra İstanbul Bağcılar'da bulunan bir bankanın bankamatiğinden Hayriye B.'nin maaş kartı ile para çektiği görüntüler temin edildi. Bir aylık çalışma sonucu jandarma ekipleri, Zanlı İrfan B.’yi saklandığı İstanbul Şişli Mecidiyeköy adresindeki evinde yakalayarak Havza Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti.

Burada yapılan sorgusunda gösterilen deliller ile suçlamaları kabul etmeyen İrfan B. tutuklanarak Vezirköprü Cezaevi'ne gönderildi. B.'nin ayrıca daha önceden 2 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr