Paşapınarı köyünde 24 Aralık 2015 günü ölü bulunan 83 yaşındaki Hayriye B.’nin cenazesi ölümü şüpheli bulunduğu gerekçesi ile Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kurumdan gelen detaylı inceleme raporunda makdül Hayriye B.’nin sağ el tırnakları içerisinde torunu İrfan B.'ye ait DNA örnekleri çıktı.

Gelen son rapor ile boğuşma olayı yaşandığı kesinleşen olayda, zanlı torun İrfan B. birinci derecede akrabalık bağı olduğu için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak.

Yapılan çalışmalar sonucu olay gecesi şüpheli torun İrfan B.'nin babaannesinin maaş kartını yanına alarak, olay gecesi taksi ile Amasya-Merzifon terminalinden bilet alarak İstanbul'a yolculuk yaptığı belirlenmişti.

B.'nin daha sonra İstanbul Bağcılar'da bulunan bir bankanın bankamatiğinden Hayriye B.'nin maaş kartı ile para çektiği görüntüler temin edilmişti. Havza’da yapılan sorgusunda gösterilen deliller ile suçlamaları kabul etmeyen İrfan B. (36) tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. B.'nin daha önceden iki ayrı suçtan arandığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr