Eskişehir'de 26 Ocak tarihinde Sultandere Mahallesi 721'inci Sokak'ta meydana gelen olayda, çiftçilik yapan Rüstem Atıcı (49), yakınları tarafından evinde kanlar içinde bulunmuş, ensesinden ve çeşitli yerlerinden vurularak ağır yaralanan Atıcı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında ekipler yaptıkları çalışmanın ardından şüphelinin Rüstem Atıcı’nın oğlu Onur A. olduğunu tespit ederek yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


Babasını öldüren sanığın yargılanmasına 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanığın yanı sıra, annesi, kardeşleri yakınları ve avukatlar katıldı. Duruşmada ifade veren sanık Onur A., babası ile sık sık tartıştıklarını söyledi. Babasının kendisine kötü davrandığını ileri süren Onur A., “Ben olay günü sabah işten eve geldiğimde babamla maddi konulardan dolayı bir tartışmamız oldu. Kredi çekmiştik, ortak ödüyorduk. Kredinin ödemesinde gecikme olmuştu. Bana 'borçları sen öde' diyerek küfür etti. Daha sonra ben uyudum. Akşam 6 sıralarında uyandım. Beraber yemek yedik. Bu sırada arabayı istediğim için bir tartışmamız oldu. Eniştem aradı. Annenemlere gittim. Orada da yemek yiyorlardı, daha sonra ağabeyimin evine gittik. Geri eve döndüğümde babam araba ile nereye gittiğimi sordu. ‘Niye geziyorsun, arabada mazot çok gidiyor” dedi. Burada bir tartışmamız daha oldu. Bir ay önce babamla aldığımız tüfek başka bir odada duruyordu. Tüfeği alarak babamın bulunduğu odaya birkaç kez ateş ettim. Babamın yaralandığını bilmiyordum. Olay sonrasında ağabeyimin evine tekrar gittim. Kardeşim bağırarak gelince vurulduğunu anladım” dedi.

“Babamı öldürmek istemedim”
14 yaşından beri çalışarak kendi ihtiyaçlarımı karşıladığını belirten sanık Onur A., ifadesinin bir bölümünde şunları söyledi:
“Küçüklüğümden bu yana babama yardım ediyorum. Bir gün lisede okurken evimizin yanında çocuklar futbol oynuyordu. Ben de onlarla oynamak istiyordum. Babam bana müsaade etmiyordu. Ancak ağabeyim istediği zaman futbol oynuyordu. Babam ona bir şey demiyordu. Ben babamı öldürmek istemedim. Sadece korkutmak istemedim. Hayallerim vardı. Apart almak istiyordum. Buldum da, alacağımı babama söyledim. Babam da bana, ‘ev alınacaksa ilk önce ağabeyine alınacak.’

“Babamın yaşaması için her şeyi yaptım”
Karar öncesinde son sözleri sorulan sanık Onur A., “Yaptığım hatanın farkındayım. Ben babamı öldürmek istemedim. Pişmanım. Yaralı halde hastaneye götüren benim. Tedavi olması için her şeyi yaptım. Kan vermeye ben ve arkadaşlarım gitti” diye konuştu.

“Eşim oğlumu aşağılıyordu”
Eşini öldüren oğlundan şikayetçi olmayan Fatma A., ise “Ölen eşimdir. Sanık oğlumdur. Olayı görmedim. Babası oğluma, ‘geziyorsun, parayı nereye harcıyorsun’ diyordu. Babasının işlerini Onur görüyordu. Benim yanımda da babası oğlumu aşağılıyordu. Kredi çekilmesi ile ilgili arkadaşlarının yanında Onur’a küfür etti. Eşimin Onur’un üzerine gittiğini gözlemliyordum” dedi.
Ağabeyi Mestan A. ise, kardeşinden şikayetçi olmadığını ifade ederek, duruşmada şunları söyledi:
“Babam Onur’a karşı daha baskıcıydı. Ona hakaret ettiği olmuştu. Bana daha toleranslı davranıyordu.”
Duruşmada mütalaa veren savcı, sanığın müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti ilk duruşmada kararını açıkladı. Heyet, sanık Onur A.’yı ilk önce müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Heyet, olayı ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle sanığın cezasını 18 yıl 4 aya indirerek sanığı mahkum etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr