Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen Divan Kurulu'nda bomba açıklamalarda bulundu. Sezon sonu görevi bırakmayacağını belirten Yıldırım, Nani'ye Çin'den çok yüksek bir teklif geldiğini belirtti. Aziz Yıldırım ayrıca Kulüpler Birliği ve TFF'ye de yeni yasa konusunda uyarılarda bulundu.

 İşte satırbaşları:

"Bırakmıyorum, buradayım"

Konuşmak istememin sebebi Fenerbahçe'nin geleceğiyle ilgili olmasıdır.

Mayıs ayında buradayım bırakmıyorum. Onu hiç söylemiyorum bile...

"Amatör şubeler yükdür"

18 senedir söylüyorum... Amatör şubeler bu kulübün yüküdür. 15 senedir söyleniyor, "Kanun çıkaracağız" deniyor olmuyor. Basketbol takımının bu sezon açığı 20 milyon eurodur. Bu parayı nereden bulacağız? Ya bankadan kredi alacağız, ya futboldaki paraları aktaracağız. Yüzme, kürek, atletizm açık veriyor. Yani futbıol ahriç 9 tane branş açık veriyor.

"Biz haber yapıyor muyuz!"

Dünya şampiyonları çıakrdık, şampiyonluklar yaşadık. Ama artık karar verme zamanı gelmiştir. Bu kararı da Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyeleri verecektir.

Biz gereğini yaparız. Eleman da çıkarırız, kimseye de hesap vermeyiz. Fenerbahçe TV'den kaç kişi çıkarıldığı kimi ilgilendirir. Basın bu işleri bıraksın. Birçok kuruluş eleman çıkarıyor. Biz haberini yapıyor muyuz?

"Yayın gelirlerine 'Evet' ama biletime başka işlerime karışma"

"Bugün stadın ismini değiştirip sponsor anlaşması yaparsanız, alınan ücretin yüzde 25'ini devlet alıyor. İki-üç yıl önce çıkarılan bir yasayla bu parayı istiyorlar. Biletlerden yüzde 18 alınıyor. Halbuki sinemadan veya diğer aktivitelerden yüzde 8 alınıyor. Forma sponsorluklarında da bu pay var. Devlet her şeyden alıyor ama size geldiği zaman kanun çıkartıyor ve yayın hakkınızı vermiyor. Fenerbahçe bu yıl şampiyon olursa -ki olacak-, yayından dolayı kulüp kasasına 33 milyon dolar girecek. Halbuki 2011 yılında benim yaptığım çalışmalarda 125 milyon dolarlık teklif aldık. Biz havuz bozulmasın diye, kanunen de bağlı olduğumuzdan da fazla dillendirmedik"

Biz her yıl vergimizi ödüyoruz. Bu yıl 86 mı 96 mı milyon lira vergi ödedik. Nereden ödedik? Kendi gelirlerimizden... Futbol takımının UEFA kriterlerine uyulması gerekiyorsa, devlet ve federasyonun da destek olması lazım.

Stada 100 milyon dolar masraf yaptık, 49 senede 61 milyon dolar kira ödeyeceğiz. Devletten ricam gelip hesapları incelesinler, 100 milyon doları geri versinler. Kim tesisini yapmışsa devlet yardım etsin.

"Biz sözlerimizi tutuyoruyz ama devlet tuttmuyor"

Biz sözlerimizi tutuyoruyz ama devlet tuttmuyor. Kenan Evren Lisesi'yle ilgili anlaşmayı kabul etmiyorlar. 

"Kulüpler yasası çıkacak da içinde ne var bilmiyoruz"

Süper Lig A.Ş'ye sadece yayın gelirleri için 'Evet' diyorum. Biletime başka bir şeyime karışamaz. Kulüpler yasasında ne var? Bilmiyoruz. Ben Fenerbahçe Spor Kulübü başkanıyım bilmiyorum. Açıklasınlar. Bir sabah kalkacağız. Yasa çıkmış. Ne olacak? İnsanlar yine hapse girecek... Biz de "Neden böyle oluyor" diye yine tartışacağız. Kulüpler Yasası çıkaracaklarmış. Kulüp başkanlarını hırsız görüyorsunuz. Bunu önleyecek kanunlar zaten mevcut.

"Bavulunu açan kaçıyor, yaptıkları haltı biliyorlar"

Yargıtay'daki dava sonuçlansın. Kişilere de kurumlara da dava açılacak. Türkiye'de neler oluyor kimse görmüyor. Sivil darbe yapacaklardı. Uçuruma götüreceklerdi  bu ülkeyi... Şimdi kaçıyorlar. Bavulunu alan kaçıyor. Ben bavulumu aldım, çocuğumu aldım, geldim.

"3 Temmuz Akademisi kuracağız"

"İlk yapacağmız yatırım, 3 Temmuz Akademisi adını vereceğimiz ve Gebze'de topladığımız arazi üzerinde ileriye dönük tüm tesisleri oraya taşımak. Önce altyapı orada başlayacak ve daha sona hem amatör hem profesyonel takımların tüm tesisleri orada olacak. 250 dönümlük arazi içinde tüm tesisler bulunacak."

"Türkiye Kupası herkese zarar"

Bu sene Türkiye Kupası için hocayla oturduk konuştuk. Gençleri oynattık. Antalya'da sakatlıktan çekindiği için daha fazla genç oynattı. Türkiye Kupası her kulüp için şampiyon olmazsan zarardır. Ya buna bir çare bulacaklar, ya da ceza da verseler katılmayacağız. Buna bir çare bulacaklar. Yayıncı kuruluş 'Üzülür, ağlar' yok. Geçen sene yayından aldığımız pay yüzde 11, Türkiye Futbol Federasyonu yüzde 14 alıyor. Benden fazla alıyor. Sonra UEFA görüyor, 'Zarar' diyor. 

"Menajerlik sistemine karşıyım"

Oyuncu belirli bir nakit para alacak. Onun dışında galip gelirse fazla alacak, berabere kalırsa yarısını, mağlup olursa da hiç almayacak. Çünkü puan alınca TFF'den pay alıyoruz. Bunları da gündeme getireceğim. Tüm kulüpler kendi bütçelerine göre ayarlamalar yapmalı. TFF başkanı da buradan duysun... Menajerler oyuncuya 'Gel benim oyuncum ol, seni Milli takım'a aldıracağım' diyor. Oradaki ilişkilerinden dolayı...  Bunlara karşıyız.

"Türk medyası sürekli karalıyor"


Antep'te Hasan Ali orta sahada düşürdü. Kırmızı kart. Kuralı bilmiyorlar. 'Bariz gol şansı' dediler. Pozisyon orta sahada. Sonra 'sert hareketten atıldı' diye yazdırdılar. 

"Serdar Kesimal 6 milyon Euro kazandı kim yazdı bunu?"

Basının TFF'nin UEFA'nın sessiz kaldığı konular var. Haksız da olsalar sporcunun lehine karar veriyorlar. Bir oyuncu alıyorsunuz, 4 sene oynamıyor. Sonra gidiyor doktorlara rapor alıyor. Doktorları mahkemeye vereceğiz. Serdar Kesimal... Bir tane basın yazıyor mu? Bu adam 4 senedir burada. Büyük paralar alıyor, bir taneniz yazıyor mu? Kimse kurallara göre konuşmuyor. Futbolun kuralları var. Antep'te Hasan Ali orta sahada bir hareket yaptı, hakem attı. Niye attı? Gol şansından dolayı attı."

"Nani'ye 20 milyon euro verdiler, satmadık"

Nani için 20 milyon euro bonservis verdiler. Diretsek 25 milyona çıkarlardı.Çocuğa da 10 milyon euro verdiler. Gitmedi. Biz de satmadık. Nani'ye de teşekkür ederiz kaldığı için...

"Affetmem!"

"Bazı oyunculara geçen hafta 'Satılmışlar' dediler. Bakın bir daha olursa sizi stada sokmam. Ne kadar kızarsanız kızın. Oyunculara 'satılmış' diyenleri bir daha stada sokmam. Eski durumlara düşmeyelim"

"Emenike 11 milyon euro"
"Emenike bizim malımızdır. Sıkıntıya girersek hoca da Emenike'nin gelebileceğini söyledi ama şu an öyle bir durum yok. West Ham, Emenike'yi kiralık istiyor. Biz 1 milyon euro kiralama bedeli istedik. Bonservis bedelini ise 11 milyon euro olara belirledik.

"Roma, Salih'i kiralamak istedi bize gönderin dedik"

Roma bizden Salih için İtalya'da bir başka kulübe kiralama yetkisi istedi. İzin vermedik, "o zaman bize gönderin" dedik. Roma, Salih'i takımda tutmaya karar verdi. Bundan sonra da orada devam edecek" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr