Almanya’nın Köln kentinde pasaport ve kimlik kartlarının da içinde bulunduğu çantasının çalınmasının ardından havalanında şikayette bulunan TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı polis tarafından alıkonuldu.

BAHÇEKAPILI OLAYI ANLATTI

Bahçekapılı yaklaşık bir saat boyunca alıkonulduğunu kaydederek “Beni havaalanının karakoluna götürdüler. Yurda kaçak giriş gibi olan insanların arasında ayakta bekletildim, kendimi tanıttığım halde. Neden böyle olduğu konusunda ise benim üzerimden bir genelleme yapmaktan çekinirim. Ancak Türkiye yükselen bir güç, bağımsızlığı korumak ve geleceğini bağımsız bir şekilde kurmak isteyen bir ülke halinde. Sanıyorum bundan çekiniyorlar.Kendi ayakları, kendi dinamizmiyle küresel dünyada yer alıyor ve küresel güçlere karşı milli ve yerli bir duruş gösteriyor. Sanırım buna tepki gösteriyorlar" diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

Bahçekapılı'nın alıkonulmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert tepki gösterdi. Muhatarlarla toplantısında konuşan Erdoğan, "Ya sen teröristi alıyorsun ülkende ağırlıyorsun, misafir ediyorsun. Ama bu ülkenin TBMMM Başkan Yardımcısı'nı ve heyetini orada, kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara da aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör, ya sen benim TBMM Başkan Yardımcıma bu tür bir yanlışı yaparsan, benim buna karşılık aynısını yapmam lazım. Bu personellere gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder" diye konuştu.

ANKARA - BERLİN HATTI YİNE GERİLDİ

Erdoğan'ın bu konuşmasından bir süre sonra Ankara'dan konuyla ilgili bir hamle geldi. Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr