Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün şikâyeti sonucu Yıldırım, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti  Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama”, “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve “iftira” suçlamaları ile ifade verdi.

AYŞE YILDIRIM'IN SORUŞTURMA AÇILAN YAZISI: Sandık başında onları sakın unutmayın

Yıldırım, söz konusu yazıdaki iddiaların tamamının Adana’daki Ankara katliamı protestoları sırasında başından vurularak ölen 3 yaşındaki Tevriz Dora’nın babası Azem Dora ve aile avukatının aktardıkları olduğunu belirterek, “Onun dışında yazıya herhangi bir şekilde görüş ve düşünce eklemedim. O anda  görünen gerçeklik ne ise onu yazdım. Somut gerçeğin ortaya çıkmasını beklemek gazeteciye yüklenemez. Suçlamayı kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.


Özgür Mumcu hâkim karşısında


Gazetemiz yazarı Özgür Mumcu Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlaması ile bugün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkıyor. Mumcu’nun 18 Mart 2015 tarihli “Zalim ve Korkak” yazısı gerekçe gösterilerek 4 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe’nin Mumcu hakkında hazırladığı iddianamede, Mumcu’nun köşe yazısında düşünce ve ifadeyi açıklama, basın özgürlüğü ve eleştiri sınırlarının aşıldığını ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr