Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Yapılan araştırmalara göre 2016 yılında en az 417 kız çocuğu istismara uğradığını; bunlardan yüzde 53’ü öğretmenleri, yüzde 7’si okul çalışanları ve yüzde 7’si akrabaları olduğunu hatırlatan Nazlıaka;

"Bu oranlar kamu vicdanını yaralamaktadır. Aynı zamanda istismar davasında adı geçenlerin caydırıcı cezalar almamaları da toplum nezdinde başka bir endişe konusudur. Çocuklara ve kadınlara yönelik olarak gerçekleşen bu saldırılar partiler üstü olarak bir politikayla değerlendirilmeli ve çözüm konusunda siyasi irade üzerine düşeni yapmalıdır.

Ancak basına yansıyan son haberler çocuk istismarı konusunda çocukların değil, kişilerin siyasi bekasının öncelikli olduğu izlenimini vermiştir. İddialara göre Adıyaman Gölbaşı Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’in oğlu Erdem Özdemir, öğretmen olarak çalıştığı okulda bir öğrencisini taciz etmiş ve davada suçunu kabul etmiştir. İlkesel olarak en temel amacı kamuoyunu bilgilendirmek olan gazeteler de doğal olarak bu haberi yazmıştır.

Bu gazetelerden biri olan Cumhuriyet Gazetesi’nin Adıyaman Merkez, Gölbaşı, Kahta, Gerger ilçelerinde bayilerden toplatıldığı bilgisi basına yansımıştır" dedi ve Soylu'ya yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti.

1. İstismar davalarında iktidarın gözettiği politikalar bir çocuğun hayatını mı yoksa bir kişinin siyasi bekasını mı korumaktadır?

1- Adıyaman’da 90’a yakın bayinin en az 20’sinde Cumhuriyet Gazetesi satıldığı bilinmektedir. Haberin yazılı basında çıktığı günün ilk saatlerinde tüm Cumhuriyet Gazeteleri tükenmiştir. Gazetelerin bir kişi tarafından toplu halde satın aldığı iddiaları doğru mudur?

2- Belediye kanalıyla gerçekleştiği iddia edilen bu toplu satın alma işlemiyle ilgili bir soruşturma başlatılacak mı?

3- İstismar suçunu itiraf eden bir öğretmenin haberini saklamak Bakanlık politikalarınız içinde yer alıyor mu?

4- Muhalif basına dönük bu tür saldırılara ne zaman son vereceksiniz?

Cinsel taciz haberi Cumhuriyet'i toplattırdı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr