Bir milletvekilinin odasındaki Atatürk portresini indirdiği iddialarını gündeme getiren, ancak partinin yetkili organlarına isim vermeyen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kesin ihraç istemiyle disipline sevk ediliyor. CHP, Nazlıaka’nın tedbirli kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi için dosyasının Parti Meclisi’ne gönderilmesi kararı aldı. Nazlıaka, karar çıkana kadar PM toplantısına katılamayacak.

Uzun süredir tartışılan Atatürk portresi konusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla geçen hafta Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan oluşan 3 kişilik muhakkik heyeti atanmıştı. Heyet iddialarla ilgili adı geçenleri dinleyerek bir rapor hazırlamış ve parti grubuna iletmişti. Heyet raporunda Nazlıaka’nın olayı doğruladığı, ancak bir isim vermediği belirtilmişti. Rapor dünkü MYK’de masaya yatırıldı. Değerlendirmelerin ardından Nazlıaka’nın kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevki konusunda, dosyasının Parti Meclisi’ne gönderilmesine karar verildi. Parti Meclisi’nin önümüzdeki günlerde toplanarak kararını vermesi bekleniyor. MYK kararı oy birliğiyle alındı.

 

‘Algı operasyonu’

Kararın ardından yazılı açıklama yapan CHP’li Nazlıaka, ketum tavrını sürdürdü. “Konu; benim bir milletvekili arkadaşımın Meclis’teki odasına gittiğimde Atatürk resmini görmediğimde gösterdiğim hassasiyet üzerine onun resmi geri asmasından ve benim isim vermeden bu mevzuyu iki milletvekilimizle yaptığım özel bir sohbette paylaşmamdan, bu sırada orada bulunan başka bir milletvekilinin de duymasından ibarettir” diyen Nazlıaka, şöyle devam etti: “Bu fark partimizi yıpratan bir algı operasyonuna dönüşmüştür. Atatürk’ün portresinin ‘çöpe atılması’ gibi bir durum asla söz konusu değildir. Partimizde Atatürk düşmanları varmış gibi oluşturulan bu algıya karşı katı bir tutum izledim. Ben bir Atatürkçü olarak, Atatürk’ün kurduğu partimin Atatürk üzerinden tartışılmasını, tartıştırılmasını istemem.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr