Aylin Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nden ihraç edilmesi sürecini başlatan, "Atatürk resminin indirilmesi" iddiası nedeniyle gazeteci Talat Atilla’ya açtığı 100 bin liralık tazminat davasını kazandı. 12. Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi Talat Atilla’nın, Aylin Nazlıaka’ya 9 bin TL ödemesine karar verdi.

PARAYI BAĞIŞLAYACAK

Aylin Nazlıaka, "Bu davadan alacağım tazminatı gazeteciliğin onurunu korumak için mücadele eden Gazetecilere Özgürlük Platfomu’na bağışlayacağım" dedi.

Aylin Nazlıaka, "Beni Atatürk’e hakaret etmekle suçlayan, şahsımı ve partimi yıpratmayı amaçlayan, her yönüyle gerçek dışı ve yalan haberi yapan şahıs tazminat ödemeye mahkum edildi.

İDDİA NEYDİ?

Gazeteci Talat Atilla, bir CHP milletvekilinin odasındaki Atatürk portresini çöpün yanına koyduğunu ve “yeni şeyler söylemek lazım” dediğini, Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da olaya şahit olduğunu iddia etmişti. Aylin Nazlıaka, "Atatürk resminin indirilmesi" iddiasının ardından isim açıklamadığı gerekçesiyle disipline sevk edilmiş ardından CHP’den ihraç edilmişti.

"GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKMASI TESELLİ OLDU"

Aylin Nazlıaka, yazılı açıklamasında şöyle dedi:

"Partimden ihracıma giden süreci hazırlayan bu yalan haber, basında yer alan diğer habere de kaynak olmuştur. Bu gerçek dışı haber ilerleyen günlerde tetikleyici bir etkiyle algı operasyonuna dönüştürülmüştür. Yalan dörtnala gider, gerçek adım adım yürür, fakat yine de vaktinde yetişir. Bu yalan haber nedeniyle tüm benliğimle bağlı olduğum partimden ihraç edildiğim için çok üzgünüm. Oysaki ben bu zamana kadar ne partimi tartıştırdım, ne de haberdeki asılsız eylemi gerçekleştirdim. Bu gerçeğin ortaya çıkmış olması benim için bir nebze de olsa teselli olmuştur.
Her zaman basın özgürlüğünü savunan biri oldum. “Gazetecinin kalemi tutulmaz” ilkesini savundum. Basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak amacıyla parlamentoda birçok çalışma yürüttüm. Ancak kasıtlı olarak yalan haber yapanlarla da mücadele etmek gerekir; çünkü bu şahıslar gazeteciliğin itibarını ve güvenilirliğini de zedelemektedir. Aynı zamanda halkın doğru haber alma hakkını da gasp etmektedir. Tam da böyle bir olayın somut örneği olan bu davadan alacağım tazminatı gazeteciliğin onurunu korumak için mücadele eden Gazetecilere Özgürlük Platfomu’ na bağışlayacağım.
Bu dava onurlu gazeteciliğin simgelerinden olan Ahmet Taner Kışlalı’nın ölüm yıldönümünde sonuçlandı. Kendisini bu vesileyle bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum."

Aylin Nazlıaka, davanın tutanağını da paylaştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr