Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka,  bir televizyon programında Prof. Dr. Cevat Akşit'in 'Regl olan kadınlar dışarda yemek yemeleri halinde dayak yerler' sözlerine tepki göstererek Akşit hakkında suç duyurusun bulunmuş ve ayrıca programı RTÜK'e şikayet etmişti. RTÜK'e yaptığı başvuruda programda sarf edilen sözlerin ilgili yasanın 'yayınlar, suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz', 'yayınlar, toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez' hükümlerine ters düştüğünü bildiren Nazlıaka'nın konunun ivedikle incelenmesi gerektiğini belirtti.

Bir gazetenin  web sitesinde çıkan haberde Nazlıaka açık hedef haline getirildiği vebaberin çıktığı saatlerde ise Nazlıaka'nın 'TBMM' uzantılı mail adresine ve sosyal medya hesaplarına tehdit içerikli mesajlar gelmeye başladığı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Nazlıaka şunları söyledi: "Kadınların şiddet sarmalında can çekiştiği bu dönemde, kadına yönelik her türlü ayrımcı dilin karşısında durmak boynumun borcudur. Kadına yönelik şiddet çığırtkanlığı yapanlar her zaman beni karşısında bulacaktır. Hele ki 'unvanlı' bu karanlık kafalarla her daim mücadele edeceğim.

SİZDEN KORKAN SİZİN GİBİ OLSUN
Hatırlanacağı gibi yine bir Ramazan ayında bir TV kanalından 'hamile kadın sokağa çıkmasın' denilmişti. Ben o zaman da hem RTÜK'e başvurmuş hem de bu sözlerin sahibi olan Ömer Tuğrul İnançer hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Jet hızıyla İnançer hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Yıllar sonra İnançer'in görüşlerini içselleştirenlerden biri; Manisa'da parkta dolaşan 4 aylık hamile Ebru Tireli kardeşimize saldırmıştı. O zaman uyarmıştık: Medya aracılığıyla kadına dönük ayrımcı politikayı övenler; kadına kalkan her elden sorumludur. Bu davaları aklayanlar da en az şiddet uygulayanlar kadar suçludur. Şimdi yine uyarıyorum; savcılar Cevat Akşit hakkında derhal işlem başlatmalıdır. RTÜK bu yayın hakkında gereken cezayı uygulamalıdır.  Doğruları savunmak için siyasetçi olmak şart değil; insan olmak yeter. Ancak bir kadın milletvekili olma sorumluluğuyla bu konuyu kamuoyu ile paylaştığım için beni tehdit etmeye kalkanlar hakkında avukatım gerekli işlemleri yapıyor. Beni korkutmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyorum: Sizden korkan sizin gibi olsun!."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr