Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde 'Sibiryalı' karakterine hayat veren Ayhan Işık, Türk sinemasının kendini geliştiremediğini söyleyerek, "Dizi furyasında hep aynı yüzler. Bir diziden çıkıp, diğerine geçiyorlar" dedi.

Antalya'da diz sorunu nedeniyle gittiği Aşır Aksu Hastanesi Fizik Tedavi ünitesinde boynunda rahatsızlık olduğu tespit edilen ve tedaviye alınan oyuncu 55 yaşındaki Ayhan Işık, Türkiye'deki sinema ve dizi sektörünü eleştirdi. 40 gün önce bir film anlaşması için Alanya'ya geldiğini anlatan Ayhan Işık, "Yaklaşık 20 gün önce de tatil yapmaya karar verdim. Tatili bitirdikten sonra İstanbul'a gideceğim gün, uzun zamandır ihmal ettiğim dizim için hastaneye geldim ve uçağımı iptal ettim" dedi.

Diz kapağında sıvı eksikliği olduğunu düşünen Ayhan Işık, hastanede sıkıntının boynundan kaynaklandığını öğrendi. Doktorların kendisine, bunun ileride sıkıntı yaratabileceğini söylediğini belirten Ayhan Işık, "Doktorlar bana fizik tedavinin iyi geleceğine karar verdi. 10 gündür fizik tedavi bölümünde seanslara başladım. Yeni sezona bomba gibi hazır dönüyorum. 26 Ekim'de 'Daha Neler' filminin basın lansmanı için İstanbul'da olacağım" diye konuştu.

 

"SİNEMAMIZ KENDİ İÇİNDE KISIR DÖNGÜ YAŞIYOR, DÜNYAYA AÇILAMIYORUZ"

Sanatçı, son yıllarda ülkemizde ve sınırlarında yaşanan terör olaylarından dolayı birçok filmin iptal edildiğini hatırlatarak, "Ayrıca, dizi furyasında hep aynı yüzler. Bir diziden çıkıp, diğerine geçiyorlar. Sinemamız kendi içinde kısırdöngü yaşıyor. Dışarıya açılma gibi düşüncemiz yok. Geçen yıla kadar tiyatroyu mutlaka yapıyordum. Bu yıl terör olaylarından dolayı sanat geride kaldı. Dolayısıyla biz tiyatroyu biraz geriye attık. Nisan ve mayıs aylarında 4 filmde, iki de dizide oynamam gerekiyordu. Ama ne yazık ki çok iptal oldu. Şu anda sezon devamı yapan birçok dizi bile normalde eylülde başlardı, ancak ekimde başladı" diye konuştu. Ayhan Işık konuşmasını şöyle tamamladı:
"Genelde hep ödül alacak filmler ve reyting yapacak insanlar üzerine gidiliyor. Dizilerde hep aynı karakterler ve hep aynı insanlar. Aynı rolü oynuyorlar. Bakıyorsunuz Ahmet oraya gidip Mehmet olmuş. Mehmet oraya gidip Ahmet olmuş. Konular aynı. Türk firmalarının yabancı firmalarla ortak çalışmalar yapması lazım. Çok ünlü bir Amerika firması Çanakkale'ye büyük bir ekiple gelmek üzereyken, son olaylardan dolayı vazgeçmişler. Türk sineması kendini geliştiremiyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr