Atatürk'ü anma törenlerinin gerçekleştirildiği Nazilli İstasyon Meydanı'ndaki anıt önünde, çelenk krizi yaşandı. Anma törenlerinde Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediyesi, Ata'nın huzuruna çelenklerini sundu. Kaymakamlık ve belediyenin çelenklerini koymasının ardından CHP İlçe Başkanı Ali Deveci önderliğinde partililer, anıta çelenk bırakmak istedi. Ancak Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, CHP Nazilli Başkanlığı'nın izinsiz çelenk bıraktığı gerekçesiyle çelengi emniyet güçlerince kaldırttı. Bunun üzerine tören alanında kısa süreli tartışma yaşandı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Kaymakam Okur'a tepkisini dile getiren CHP İlçe Başkanı Deveci, "Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ün kurduğu bir partidir. Partimizin çelenk koymasını engellemenizi kınıyoruz" dedi.

Kaymakam Okur ise CHP'lilerin çelenk koyma eyleminin ardından yaptıkları itirazlara ve atılan sloganlara "Şov yapmayın" diyerek tepki gösterdi. Kaymakam Okur, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma töreninde bu yaptığınızı kabul edilemez. Lütfen şov yapmayın" diye çıkıştı.

Yaşanan çelenk krizi sonrası emniyet güçleri tören alanın boşatılmasını isterken, alanı boşaltmamakta direnen CHP Gençlik Kolları Üyesi Ali Dağdelen ve Alican Bilgen gözaltına alındı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr