17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından Çanakkale’de 18 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen “Ayakkabı Kutusu Mitingi” ile ilgili dava dün gerçekleşti.

Miting sırasında dönemin Başbakanı Erdoğan’a hakaret edildiği iddiasıyla görülen davada, aralarında KESK Çanakkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Salih Ersoy, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Zeki Önder, Eğitim-Sen Şube Başkanı Telat Koç ile sendika üyesi ile 1 Komünist Parti üyesinin de bulunduğu 6 kişiden 4’ü beraat ederken, 2 kişi hakkında 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi.

Çanakkale Adliyesi’nde görülen davanın ardından sendika başkanları adliye önünde açıklamada bulundu.

'GERÇEKLER ERDOĞAN'DAN GÜÇLÜDÜR'


Dava hakkında açıklamada bulunan KESK Çanakkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Salih Ersoy; “Türkiye’de binlerce insana hakaret davaları açılıyor. Hemen hemen herkesin tek suçu var o da, Başbakan veya Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Tayip Erdoğan’a hakaret etmek. Şu anda bildiğimiz kadarıyla 2 binin üzerinde hakaret davası açılmış durumda. Yargıda büyük bir avukat toplamı, bununla birlikte hakim, savcı ve adliye emekçileri sadece bu işlerle uğraşıyor. İlgili dönemde Türkiye’de milyonlarca insan sokağa çıktı. Gezi Direnişi’nde milyonlarca insanın sokağa çıktığını ve aynı sloganı attığını biliyoruz. Mevzu bahis olan üç beş kişinin ceplerini doldurmaları değil, kamunun milyonlarca lirasının ortadan kaybolması, halkın parasının ceplere doldurulmasıydı.

Bugün bunu daha açık ve net görüyoruz. Binali Yıldırım’ın oğlunun kumar masalarındaki görüntüleri, 30 yaşındaki bir insanın 30 tane gemiciğinin olması bu iddiaları açık ve net ortaya koymaktadır. Biz birilerine hırsız dediğimiz için suçlanırken, birileri 30 yaşında 30 tane gemicik alıp bunları kumar masalarında yiyebiliyor. Bugün kamu mallarının nasıl çarçur edildiğini, nasıl peşkeş çekildiğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle söylemlerimizin, iddialarımızın gerçek dışı değil, bu ülkenin gerçeği olduğunu düşünüyoruz. Gerçekler Erdoğan’dan güçlüdür” dedi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr