Pazartesi günü gelmesi beklenen Avustralyalı sporcular sorunlar çözülene kadar otellere yerleştirilecek. Avustralya Olimpiyat başkanı Kitty Chiller, Avustralyalı sporcuların bu koşullarda Rio köyüne yerleşmemesine karar verdiğini bildirdi. Chiller sporcuların ancak gaz, elektrik ve su tesisatı gerekli kontrollerden geçtikten sonra köye yerleşebileceklerini söyledi.

"Olimpiyat köyü güvenli değil"

Chiller, "Duvarlardan su akıyordu, etrafta belirgin bir gaz kokusu vardı ve elektrikler kesikti. Şu anda köyün yakınlarındaki otellerde kalıyoruz çünkü Olimpiyat köyü güvenli ve hazır değil. Bir haftadır Avustralya Olimpiyat Komitesindekiler köyün bize ayrılan kısmını hazır hale getirmek için durmadan çalışıyorlar. Önümüzdeki üç günde gelecek sporcular için kalacak yer bulmamız gerekiyor" dedi.

"Misafirlerimizi evlerinde hissettirmeye çalışıyoruz"

Rio Belediye Başkanı Eduardo Paes Avustralya'nın Olimpiyat köyü hakkında yaptığı eleştiriler üzerine "Bu Olimpiyat köyü 2000 yılında Sydney'de kurulan köyden daha iyi. Ev sahibi olarak misafirlerimizin evlerinde hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Tabi ki bazı düzenlemeler yapmamız gerekiyor ama Avustralyalı sporcuların da evlerindeymiş gibi hissetmelerini sağlayacağız. Hatta binalarının önüne bir kanguru koyabiliriz" dedi.

31 binalık köyde tenis ve futbol sahaları, çevresini dağların kapladığı 7 yüzme havuzu ve 3 futbol sahası büyüklüğünde bir yemek yeri var.

Yeni Zelanda Olimpiyat Takımı Başkanı Rob Waddell de köyün hazır olmayışının "hayalkırıklığına uğrattığını" söyledi.

İtalya'dan Carlo Mornati de sorunların en kısa zamanda giderilmesi için elektrikçi ve tesisatçı tuttuklarını belirtti.

(BBC)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr