Cumhuriyet gazetesini susturma operasyonunda gazetemizin 10 yazar ve yöneticisi tutuklandı. Operasyona tepkiler çığ gibi büyürken, çok sayıda avukat Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde toplandı.

"Cumhuriyet Onurumuzdur" ve "Avukatlara Özgürlük" sloganıyla toplanan hukukçular, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde tutuklamalara itiraz dilekçesi verip gazetemize yürüyüş gerçekleştirdi.

Gazetemizin Şişli'deki merkez binası önünde buluşan avukatlar adına açıklama yapan Avukat Bahri Belen, Türkiye'de hukuk güvenliği kalmadığını aktardı. "Tutuklanan arkadaşlarımızla ilgili bugün itiraz dilekçelerimizi sunduk. Aslında Cumhuriyet'ten önce de birçok gazete, dergi, televizyon, radyo kapatıldı. Ve sık sık birçok savunma örgütünün onurlu temsilcileri olan avukatlardan da gözaltılar ve tutuklamalar oldu" diyen Belen, "Bulunduğumuz nokta, gerçekten umduğumuzdan çok daha karanlık" diye konuştu.

"12 EYLÜL'DE BİLE OLMADI"

"Verilen tutuklama kararlarının gerekçelerini gördüğünüzde, gazeteci arkadaşların ifadelerine baktığınızda bu güne kadar belki de 12 Eylül döneminde göremediğimiz kadar gerekçesiz, yasa dışı bir yargılama yapıldığını görmekteyiz" diyen Belen, "Herkesin hukuk güvencesi için bu adalet yürüyüşü sabrımızı ve gücümüzü deneyecektir" ifadelerini kullandı.

AYDIN ENGİN: HUKUK ARIYORUZ, BULAMIYORUZ

Cumhuriyet operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan yazarımız Aydın Engin, avukatların protestosu sırasında yaptığı açıklamada, "Hukukçuları bulmakta zorlanmıyoruz, ama hukuk arıyoruz bulamıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr