Adana’da evine yapılan baskınla gözaltına alınan Emek Partisi (EMEP) üyesi ve Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek, ters kelepçe takılarak 40 kişilik çevik kuvet ekiplerince darbedildi.

Adana Barosu avukatlarından Taylan Özgür Eker, 4 gün önce sabaha karşı evine yapılan baskınla gözaltına alınan ve Adana Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Avukat Tugay Bek’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Evrensel’e bilgi veren Eker’in anlatımlara göre; Avukat Tugay Bek dün gece sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumuna götürüldüğünde, çıkışta ters kelepçe takılmak istendi. Ters kelepçe uygulamasının mevzuata, hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu ve kabul etmeyeceğini söyleyen Bek’e çevik kuvvet zorla ters kelepçe taktı ve 40 kişilik ekip darbetti.

Bunun üzerine Bek, tekrar Adli Tıp doktorunun yanına girerek darbedilmesini belgelemek istedi. Evrensel'in haberine göre; buradan çıkışta bir kez daha yere yatırılıp ters kelepçe takılarak darbedilen Avukat Tugay Bek, zorla araca bindirilerek tekrar Adana Emniyet’ine götürüldü. Avukat Tugay Bek’in vücudunun değişik yerlerinde darp izleri bulunuyor.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla gözaltına alınan ve Adana’daki pek çok insan hakkı davasının avukatlığını yapan Tugay Bek, 4 gündür gözaltına tutuluyor. Her gün gözaltı süresi uzatıldığı için günlük sağlık kontrolüne götürülüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr