UEFA Avrupa Lig Play-off Turu'nda yarın yapılacak olan rövanş maçları ile gruplara kalacak takımlar belli olacak.

Temsilcilerimizden Fenerbahçe ilk maçta sahasında 3-0 yendiği Grasshopper ile bu kez deplasmanda, Osmanlıspor ilk maçta deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Danimarka ekibi Midtjylland ile kendi sahasında ve son olarak ilk maçta İstanbul'da 2-1 mağlup olan Medipol Başakşehir güçlü Shaktar Donetsk ile deplasmanda gruplara kalmak için sahaya çıkacaklar.

FENERBAHÇE 5. KEZ GRUPLARA KALMAK İÇİN SAHADA

Fenerbahçe, yarın 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında İsviçre'nin Grasshoppers takımı Zürih şehrindeki Letzigrund Stadı'nda TSİ 20.00'de oynanacak. Karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonundan Danny Makkelie yönetecek.

Fenerbahçe'de Alper Potuk cezasını tamamladığı için Grasshoppers karşısında forma giyebilecek. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Braga karşısında gördüğü kırmızı kart nedeniyle UEFA tarafından 3 maç ceza alan Alper, iki Monaco ve ilk Grasshoppers maçında oynamayarak cezasını çekti. Alper,Teknik Direktör Dick Advocaat'ın şans vermesi durumunda 3 maç sonra Avrupa'da formasına kavuşacak.

Sarı-Lacivertlilerde 30 Eylül'e kadar Avrupa kupalarındaki cezası bulunan Volkan Şen ise rövanşta sahada olamayacak. Fenerbahçe'de sakatlığı devam eden Josef de Souza'nın da forma giymesi beklenmiyor.

Fenerbahçe, Grasshoppers'ı elemesi durumunda UEFA Avrupa Ligi gruplarına 5. kez katılacak. Sistem değişikliğine gidilerek 2004-2005 sezonundan itibaren ilk tur yerine grup aşamasına geçilen organizasyonda sarı-lacivertli takım, daha önce 4 kez mücadele etti. Fenerbahçe, 2005-2006, 2009-2010, 2012-2013 ve 2015-2016 sezonlarında yer aldığı gruplardan üst tura çıkmayı başarmıştı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR MUCİZE PEŞİNDE

İstanbul'daki ilk maçta 2-1 yenilen Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi play-off Turu rövanşında yarın Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile Arena Lviv'de TSİ 22.00'de karşılaşacak. Maçı Slovakya Futbol Federasyonundan Ivan Kruzliak yönetecek.

İstanbul ekibinde zorlu Shakhtar Donetsk maçı öncesinde, sakatlığı devam eden Mehmet Batdal, Stefano Napoleoni ve Alparslan Erdem maç kadrosunda yer almıyor. Yeni transfer Mustafa Pektemek de adı daha önce UEFA'ya bildirilen listede olmadığı için bu maçta forma giyemeyecek. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın forvette, ilk maçta olduğu gibi Arnavut golcü Cikalleshi'ye görev vermesi bekleniyor.

Medipol Başakşehir'in 3-2, 4-3 ya da 5-4 gibi tek farklı gollü galibiyetleri de gruplara kalmasını sağlayacak. Medipol Başakşehir'in 1-0'lık galibiyeti, her türlü beraberlik ve Shakhtar Donetsk galibiyeti, turuncu-lacivertlilerin elenmesine sebep olacak.Medipol Başakşehir, turu geçmesi halinde tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Lig'inde gruplara kalacak.

Turuncu-lacivertlilerin, Shakhtar Donetsk karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Babacan, Cenk Ahmet Alkılıç, Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Mossoro, Cengiz Ünder, Visca, Cikalleshi

OSMANLISPOR AVANTAJLI

Deplasmanda oynadığı ilk maçı 1-0 kazanan Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi play-off Turu rövanşında yarın Danimarka ekibi Midtjylland ile kendi sahasında saat 21.00 karşılaşacak. Maçı Ukrayna Futbol Federasyonu'ndan Evgeni Aranovskiy yönetecek.

Osmanlıspor'da bu önemli karşılaşma öncesi Engin Bekdemir dışında sakat oyuncu bulunmazken teknik direktör Akçay karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada Deplasmanda ilk maçı 1-0 kazanarak rövanş maçına avantajlı başlayacak olmalarına rağmen, zorlu bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini vurgulayan başarılı teknik adam, iyi organize olmuş ve güçlü bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirtti.

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna yenilgisiz devam eden Osmanlıspor'un yarın tur atlaması için yenilmemisi yetirli. Her türlü beraberlikte tur atlayacak olan Ankara temsilcisi taruhunde ilk kez gruplara kalmak istiyor.

Ankara temsilcinin muhtemel 11'i şöyle:

Karcemarskas ,Avdija Vrsajevic,Tiago Pinto,Prochazka,Numan Çürüksu,Mehmet Güven ,Raheem Lawal,Ndiaye ,Erdal Kılıçaslan,Raul Rusescu,Dzon Delarge

Yarın akşam UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu'nda oynanılacak olan karşılaşmalar şu şekilde:

19:30 Karabağ - Göteborg
20:00 Brondby - Panathinaikos
20:00 Grasshoppers - Fenerbahçe
20:00 Rosenborg - Austria Vienna
20:00 Slovan Liberec - Ae Kition
20:30 Partizan Tirana - Krasnodar
21:00 Anderlecht - Slavia Prag
21:00 Az Alkmaar - Vojvodina
21:00 Bate Borisov - Astana
21:00 Genk - Lokomotiva
21:00 Osmanlıspor - Midtjylland
21:00 Paok - Dinamo Tiflis
21:00 Skendija - Gent
21:00 Sparta Prag - Sonderjyske
21:15 Maribor - Kabala
21:30 Hajduk Split - Maccabi Tel Aviv
21:30 Kızıl Yıldız - Sassuolo
21:45 Olympiakos - Arouca
21:45 St Etienne - Beitar Jerusalem
21:45 West Ham - Astra Giurgiu
22:00 S. Donetsk - İstanbul Başakşehir
22:05 Rapid Vienna - Trencin

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr