Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Trabzon Dernekler Müdürlüğü ekipleri Hüseyin Avni Aker Stadyumu’na kumar baskını yaptı.
İddialara göre bir kadın ‘Benim kocam evinin rızkını kumarda yiyor, kumarı Hüseyin Avni Aker Stadyumu altındaki bir lokalde oynuyor’ şeklinde şikayette bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen Trabzon Dernekler Müdürlüğü ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Avni Aker Stadyumuna gelip, gözlerine kestirdikleri ilk yer olan Trabzon Hakem ve Gözlemciler Derneği’ni mühürledi.

Dernek üyeleri ‘Burada kumar oynatılmaz hata yapıyorsunuz, ihbar edilen yer burası değil, burası 19.00’da kapatılır. Buraya üye olmayan giremez. Buradakilerin hepsi hakem ve gözlemci’ demelerine rağmen güvenlik güçleri nezaretinde zabıta, derneği mühürledi. Dernekler Masası nezaretinde yapılan baskında derneğin eğitim salonunun mühürlendiği ancak mühürleme gerekçesnin ise çay satılması olduğu kaydedildi.

'KUMAR OYNANAN YER HAKEMLER DERNEĞİYSE BEN KENDİMİ BİR YERDEN AŞAĞI ATARIM'
Dernek Başkanı İsmail Köse ise Dernekler Masasını bir kişinin aradığını “Eşim eve geç geliyor” diye ihbarda bulunmuş. Bunun üzerine Dernekler Masası geliyor ve bizim Eğitim Salonumuzu mühürlüyor. Orada çay içiliyordu. Çay ocağı var diye, işletme ruhsatı olmadığı için mühürlendi. Oyun oynanıyor diye ihbar yapıldı. Çocukların boş zamanı olduğu zaman tavla oynuyorlardı. Onu ihbar etmişler. Dernekler müdürlüğü de o ihbara gelmiş. Bunun üzerine bende, “Kumar oynanan yer hakemler derneğiyse bende kendimi bir yerden aşağı atarım” dedim. “Mescidi olan yerde kumar oynanıyorsa orayı ben kapatıyorum” dedim. İçinde mescit var. Projeksiyon cihazı var. Çocuklar boş kaldığı zamanlar tavla oynuyorlardı. Eşim eve geç geliyor demişler. Kıskançlık var. Trabzon’da bütün spor camiasının toplandığı yer. Emeklilerin geldiği yer. İçerisinde mescit olan bir yer. Namaz kılma yeri bile oluşturulan yer. Lokal olarak gördüler. Kaldı ki orada çay ocağı var. Gelip insanlar çay içiyordu boş zamanlarında” dedi. (61saat)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr