Beyoğlu, Eyüp, Bahçelievler, Kağıthane ve Şişli ilçelerinde kalabalık yerlerde özellikle kadınlara yönelik yapılan hırsızlık eylemleri gerçekleştiren 6'sı kadın 11 kişilik yankesicili çetesi yakalandı. Son 6 ay içerisinde 33 ayrı eylemde bulunan çetenin yaklaşık 150 bin liralık vurgun yaptığı tespit edildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada alışveriş yapan kadınların etrafını sardıkları daha sonra karışıklık sırasında çantalarını çalarak kaçtıkları öğrenildi. Mağdur kadınların hırsızlığı ancak dakikalar sonra fark ettikleri tespit edildi.

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Şüphelilerden Nilgün G. (32) eve yapılan operasyon da camdan kaçmaya çalıştığı sırada düşerek ayağını kırdığı belirtildi. Adliyeye sevk edilirken de kendisini görüntüleyen gazetecilere küfürler savuran Nilgün G. Tekerlekli sandalye ile sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HEPSİ TUTUKLANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri gözaltına alınan, şüphelilerin yakalandıkları evlerde yaptıkları aramada 1 otomobil, 1 tüfek, 2 tabanca, 45 mermi, 15 cep telefonu ve 3 bin liralık ziynet eşyası ele geçirildi. Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince yapılan tahkikat sonucu adliyeye çıkarılan Samet T. (38), Kadir T. (49), Cemre Ş. (25), Serap P. (51), Servet A. (51), Pervin D. (25), Feriha A. (26), Songül T. (49), Turgay T. (19), Nilgün G. (32) ve Hasan U. (32) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr