Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne hizmet veren taşeron firmadan 74 gün önce çıkarılan işçilerin Belediye Binası önündeki eylemi sürerken, Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atıldıklarını öne süren işçilere destek veren gruplar Marmara Caddesinin girişinden başlayarak Avcılar Belediye binasına kadar yürüdü. Polisin geniş önlem aldığı yürüyüşten önce başta Avcılar Belediye binası olmak üzere güzergah üzerindeki noktalara ‘Kamuoyuna duyuru’ başlıklı büyük pankartlarda kurumun çalışanların da memnuniyetine önem verildiği, kadrolu tek işçinin çıkarılmadığı, haksız ve hukuksuz olarak belediye önünde eylem yaptırıldığı belirtildi.


Pankartlarda taşeron firma tarafından çıkarılan işçilere Avcılar Belediyesi'ne iş yapan başka bir firmada iş olanağı sağlandığı ve farklı bir çözüm üretilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.
Polis ekipleri, taşkınlık olmaması için CHP İlçe binası ve belediye binası önünde önlem aldı. Yürüyüş ardından sendikaya ait hoparlörlü otobüsün üzerinden konuşma yapan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, işten çıkarılan işçilerin Avcılar Belediyesi’ne bağlı birimlerde işe alınmasını istedi. Yurdakul, işçilerin sadece ekmeklerini kazanacakları temizlik işini istediklerini, tüm gerginliklerin unutularak arkadaşlarının işbaşı yaptırılmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr