ATO seçimlerinde Osman Gökçek’le yarışan olan Emine Erdoğan’ın kuzeni Gürsel Baran Ankara Ticaret Odası'nın yeni başkanı oldu. 125 bin üyeli Ankara Ticaret Odası, 188 meclis üyesi ile bugün yeni başkanını ve yönetim kurulunu seçmek için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre Gürsel Baran 100 oy, Osman Gökçek ise 86 oy aldı.

Eski başkan Salih Bezci’nin istifasının ardından kayyım yönetimine giren odanın başkanlığına bugünkü seçimin ardından Gürsel Baran seçildi.

Seçimi kaybeden Osman Gökçek; Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek’in oğlu ve Beyaz TV’nin Genel Yayın Koordinatörlüğü’nü yürütüyordu. 

GÜRSEL BARAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Yeni Başkan Gürsel Baran seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada "Bundan sonra Ankara var, ticaret odası var. Üç aşamalı bir acil eylem planımız var, yürürlüğe girecek inşallah yakın zamanda. Meslek komitelerinin çok aktif çalışması bunlardan birisi. Önemli projelerimizden birisi sağlık turizmi. Önümüzdeki planımızı acil eylem planımızı sanırım herkese duyururuz" dedi.

Ayağının tozuyla yükselen dolarla ilgili de değerlendirmede bulunan Baran, "15 Temmuz süreci geçirdi ATO. Bu süreçten sonra kaybolan 3 yıl var. Ülkemizin Güvenlik güçleri var, bakanlıkların ilgili birimleri var. Bu uzun bir süreç. Birkaç yıl süreceğiniz de düşünüyorum. Bize bulaşan bilgiler doğrultusunda bize düşen herşeyi yapacağız. Devletimizle, odalar ve borsalar birliği ile işbirliği halinde olacağız" dedi" diye konuştu.

ATO'NUN 125 BİN ÜYESİ VAR

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr