Bursa'da yayın yapan yerel Bursa Şehir Gazetesi, Hürriyet Gazetesi'nin logosunda yer alan Mustafa Kemal Atatürk portresini değiştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini koymuş, slogan olarak da "Müslümanlar Kardeştir" diye yazmıştı.

"ÜLKEMİZİ ULU ÖNDERLERDEN KURTARMALIYIZ"

Gazetenin imtiyaz sahibi Nezir Asaroğlu, Erdoğan'ın 'İslam kahramanı' olduğunu söyleyerek, bu logoyu 'başkanlık sistemine' destek için yapıldığını ifade etti. KRT televizyonunda Çağlar Cilara'ya konuşan Asaroğlu, şunları söyledi:

"Hürriyet'in logosu Türkiye'de üçüncü dünya görüntüsü çiziyor. 50 küsür yıldır o logo ve sloganla Türkiye üçüncü dünya görüntüsü veriyor. Bizim artık kurtarıcılardan, ulu önderlerden, tek adamlardan ülkemizi kurtarmamız gerekiyor. Buna da vurgu yapmak için değişikliğe gittik. Biz burada sadece Cumhurbaşkanı'nın değil, önemli günlerde İslam kahramanlarının, önderlerinin ve düşünürlerinin de fotoğraflarını onların doğum ve ölüm günlerinde kullanacağız.

Biz, bu göndermeyi yapıyoruz fakat o logoyu önemli günlerde önemli şahsiyetlere ayıracağız. Aliya İzzetbegovic'in doğum gününde onun fotoğrafını ve sloganını koyacağız. Tek adamlık, ulu önderlik, kurtarıcılık bize 21. yüzyılda yakışmıyor, bu ancak Kuzey Kore ve diğer ülkelerde gördüğümüz örneklere yakışıyor. Türkiye, artık bunlardan kurtulmalı. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam kahramanı olduğuna inanıyorum, bunu İslam coğrafyasında hangi mazluma sorsanız aynı cevabı alırsınız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr