Kadınlar, beraberlerinde getirdikleri meyve fidanlarını dikerek park içinde bir meyve bahçesi oluşturdu. Buraya Adana'nın portakalından Malatya'nın kayısısına, Amasya'nın elmasından, Manisa'nın Artvin'in zeytinine, Afyon'un kirazından Kırşehir'in cevizine, Bursa'nın şeftalisinden Diyarbakır'ın armutuna kadar 40 farklı fidan dikildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ev sahipliği yaptığı açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi ve Barış Yarkadaş ile birlikte çok sayıda kadın katıldı. Ataşehir Emekçi Kadınlar Korosu'nun seslendirdiği barış türküsüne hep birlikte eşlik eden kadınlar güvercin uçurarak barış çağrısı yaptı.

Erkek şiddeti nedeniyle Şubat ayında hayatını kaybeden Adanalı Türkan Sarıkaya'nın annesi ile Türkiye'nin dört bir yanından kadına yönelik şiddetin tanığı ve muhatabı olan kadınlar 8 Mart Kadın Eli Parkı'nda oluşturdukları meyve bahçesini İstanbullu kadınlara emanet ettiler. Türkan Sarıkaya'nın annesi Birgül Ugurcebe, Soma faciasında eşini kaybeden Gülay Yıldız ile Diyarbakır'dan gelen Esra Arslan'ın konuşmaları 8 Mart kutlamasına katılan herkesi ağlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Ataşehir'de filizlenecek direnme umudunu tüm Türkiye'ye yayacaklarını söyledi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Edirne'den Kars'a, Artvin'den Hatay'a, Manisa'dan Adana'ya Türkiye'nin bütün kadınlarını saygıyla selamlıyorum. Anadolu'nun dört bir yanından buraya meyve fidanları taşıyan sevgili kadın arkadaşlar, hepiniz hoş geldiniz. Bu ülkede en büyük çileyi kadınlar çekiyor. Şiddet, yoksulluk, işsizlik en fazla kadınları vuruyor. Ama en çok da kadınlar direniyor. Hayatın devamı için, çocuklarının geleceği için her türlü haksızlığa, eşitsizliğe, zulme karşı en ön safta mücadele ediyorlar. Kadın cinayetlerine karşı da, doğa katliamına karşı da, iş cinayetlerine karşı da, sürgünlere, savaşlara karşı da direnen sizlersiniz. Bugün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 8 Mart Kadın Eli Parkı'nı birlikte meyve bahçesine dönüştüreceğiz. 8 Mart Kadın Eli Parkı, kadın dayanışmasının ve kadın mücadelesinin simgesi olsun diyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum"

BU ÜLKEDE KADIN OLMAK ZOR

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de “Bu ülkede kadın olmak zordur. Nefes alıyorsak umut var demektir, derler ya, bu ülkede kadınsak ve tüm kötülüklere rağmen hala nefes alabiliyorsak, mücadele edeceğimiz daha çok yolumuz olduğu içindir. Bugün burada umudumuz yeniden filizlenecek. Burada kadınlarımız için özgür, eşit ve yaşanacak bir Türkiye mücadelesinin meyveleri yeşerecek" dedi.

Atatürk Mahallesi Meriç ve Yakut caddeleri kesişimi, Şifa ve Şubat sokakları arasında yer alan “8 Mart Kadın Eli Parkı"nın açılışına katılan kadınlar Türkiye'ye birlik, dayanışma ve mücadele mesajı verdiler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr