Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Strasbourg ile oynanacak olan EuroCup finali rövanş maçı öncesi soruları yanıtladı. Taraftardan Abdi İpekçi'yi çıkılmaz bir arena haline getirmesini siteyen Ataman, "İnşallah maçın sonunda kazanıp şampiyon olacağız" dedi.

İlk maçta savunmada istediklerini gerçekleştirmelerine rağmen son periyottaki bir anlık dalgınlıktan dolayı kaybettiklerini söyleyen Ergin Ataman, "Aslında taktiksel olarak konuştuklarımızın hepsi gerçekleşti. Strasbourg'u beklendiğimizin de altında tuttuk. Ancak biz de hücumda oldukça zorlandık. Onlar da iyi savunma yapan, kontrollü oynayan fazla top kaybı yapmayan bir takım. Maçın içinde 2-3 defa 7-9 farklar yakalamamıza rağmen, son periyotta savunmada bir anlık dikkatsizlik sonucu geri düştük. Sonunda da maçı da kabul edilebilir farkla 4 sayıyla kaybettik. İlk maçta hücumda iyi oynamadık. Ama çok iyi mücadele ettik." diyerek ilk maçın analizini yaptı.
Fransa dönüşü ayaklarının tozuyla idmana çıktıklarının hatırlatılması ve bunun bir ceza idmanı olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Ergin ataman; "Ceza idmanı olur mu? Bu bir rejenerasyon ve şut idmanıydı. Çok şut kaçırmıştık. Üzerimizdeki o yorgunluğu atmak için geldik burada ter idmanı yaptık. Ondan sonra da taktik idmanlarımıza devam ediyoruz." dedi.

"KAZANIP ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Taraftarın itici gücüyle müthiş bir basketbol oynadıklarını vurgulayan Ataman şöyle devam etti, "Benim çok önemli bir fikrim var. Biz bu güne kadar taraftarımızın itici gücüyle kendi sahamızda müthiş bir basketbol oynadık. Her şeyden önce biz burada maçın sonunda inşallah kazanıp şampiyon olacağız. Ama bunu düşünerek değil, burayı bir şölen halinde düşünerek değil burayı daha önceki maçlarda olduğu gibi çıkılmaz bir arena haline getirmemiz gerekiyor. Takımımın da maçın başından sonuna kadar disiplin içinde son derece sert basketbol oynayarak bu şekilde ancak maçı kazanabiliriz. Yoksa karşımızda Fransa Ligi'nin son şampiyonu var. Artı Euroleague tecrübesi olan bir takım. Strausbourg, bu sezon ilk etapta Euroleague'de Abdi İpekçi'ye benzer arenalarda maç yaptı. Kızıl Yıldız'la 20 bin kişinin önünde oynadı. Burada Abdi İpekçi Arena'da Fenerbahçe'ye karşı oynadı. Onun için sabırsız olmadan ama maçın 1. dakikasından itibaren burayı bir arenaya çevirip sertikle agresiflikle basketbol oynayıp basketbol sahasında onları yenmemiz lazım. Bu çok önemli. İlk günden beri söylüyorum, bu kupada şampiyon olmak için varız. Kaldı bir maç. Bu maçta da bugüne kadar oynadığımız tarzda oynamamız gerekiyor.

80 BİN TALEP GELDİ

Kulübün taraftarlardan gelen bilet talebini karşılayamadığını söyleyen Ergin Ataman, "Maalesef bilet talebini karşılayamadık. Abdi İpekçi 12.500 kişilik bir kulüp. Yarıya yakını da kombineler. Ancak 6-7 bin bilet satıldı; fakat 80 bin talep olmuş. Keşke herkes burada olup o desteği verebilseydi. Biz 12.500 ateşli taraftar önünde bu maçı oynayacağız; ama daha da önemlisi buraya gelemeyecek olan milyonlarca Galatasaray ve Türk taraftarının gönlünde bir Türk takımının Avrupa kupası'nı kazanmasını var. Galatasaraylısı da Fenerbahçelisi de Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bu yönde çok sayıda mesaj alıyorum. İnşallah onların dualarıyla bizim heyecanımızla maçı kazanacağız" diyerek umutlu konuştu.

Ataman sözlerinin sonunda Calep Green'in dizinde problem oludğunu söylerken, "Bu bir haftadır süren bir sorun. Maçta iğneyle ve ağrı kesicilerle sahada olmak istediğini belirtti. Şu an tek sıkıntımız Calep Green." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr