Gecede bir konuşma yapan Yarkadaş, “Vatanını savunan, toprağını savunan, bu ülkenin havasına, suyuna, toprağına, ağacına, yeşiline, ormanına sahip çıkan Artvin halkına buradan bin selam olsun.” dedi.

‘HAVUZ MEDYASINA KAYNAK ARIYORLAR’

CHP’li Yarkadaş, “Mehmet Cengiz’i hatırlayın, 17-25 Aralık yolsuzluk ve hırsızlık operasyonları ortaya çıktığında, telefon konuşmalarında, ‘’millete bilmem ne yapacağız’’ diyen kişiydi. Mehmet Cengiz’in telefonda yaptığı konuşmayı söylemeye, terbiyem izin vermiyor. Şimdi bu Mehmet Cengiz, Artvin’in havasını, suyunu, toprağını, ormanını, ağacını katletmeye ve sahibi olduğu havuz medyasına kaynak aktarmaya çalışıyor. Çünkü havuz medyası ancak ve ancak bu tür paralarla beslenebilir. Belediyelerin kaynaklarını tükettiler. Şimdi sıra yeraltı ve yerüstü zenginliklerine geldi. Oradan çıkarılacak olan madenle, oradan çıkarılacak olan altınla, madencilikle, havuz medyalarını desteklemeye çalışacaklar.” sözlerini ifade etti.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Yarkadaş, Artvin’de şu anda yirmi bin yurttaşın bu ülkenin vatan toprağını savunduğunu belirterek, “Hep birlikte ayağa kalkarak, Artvin halkına bir selam yollayalım. Artvin halkını bir selamlayalım. Vatanını savunan, toprağını savunan, bu ülkenin havasına, suyuna, toprağına, ağacına, yeşiline, ormanına sahip çıkan Artvin halkına buradan bin selam olsun. Artvin halkı yalnız değilsin. Türkiye’nin Atatürkçüleri hep birlikte Artvin’in yanında.” dedi.

Bu sırada, Yarkadaş'ın konuşması sürerken, CHP'liler ayağa kalkarak Artvin direnişine katılanları dakikalarca ayakta alkışladı.

‘ARTVİN’E BİN SELAM’

CHP’li Yarkadaş, Artvin halkının yalnız olmadığını söyleyerek, “Artvin’e bin selam, Artvin’in yurtsever halkına, ağacını, ormanını koruyan, Artvin’e buradan bin selam. Buradaki alkışları, hem Mehmet Cengiz duysun, hem Ahmet Davutoğlu duysun, hem de Kaçak Saray’daki Tayyip Erdoğan duysun. Artvin halkının yalnız olmadığını, bu ülkenin ormanının, ağacının, suyunun, yeşilinin, börtü böceğinin katledilemeyeceğini hep birlikte göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr