Sarıyer Belediyesi’nin davetiyle kendisi gibi UNESCO iyi niyet elçisi olan Zülfi Livaneli’nin 50. Sanat yılı etkinliklerine katılmak için İstanbul’a gelen Vietnam Savaşı’nın sembolü Kim Phuc, ülkesine dönmeden önce Şehitler Tepesi’ni ziyaret etti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Zülfi Livaneli’yle birlikte 44 şehit için karanfil bırakan ve Türk bayrağıyla poz veren Phuc, “Şehit düşen kahramanlar için, kalbimin derinliklerinden saygı sunmak için buradayım. Ailelerine, acı çekenlere yine kalbimin derinliklerinden sabırlar diliyorum, dua ediyorum. Acılı ailelere şunları söylemek gerekir ki; bu ülke onları seviyor. İstanbul onları seviyor. Tanrı onları seviyor” dedi.

Zülfü Livaneli de, “Bugün toprağa düşen gençlerimizi, şehitlerimizi anmak için onlara saygımızı sunmak için buradayız. 2017 yılı bizim ulus olarak daha çok kenetlendiğimiz, bütünlendiğimiz, bütün mezhep farklılıklarını, etnik farklılıkları, ideolojik farklılıkları geride bırakıp birbirimize sımsıkı sarıldığımız bir yol olsun. Ve Türkiye’ye barış ve huzur gelsin, acılarımız son bulsun” diye konuştu. Norveç Krallığı Türkiye Büyükelçisi Vegard Ellefsen patlama noktasına gelerek elindeki karanfilleri bıraktı. Daha sonra burada şehitler için dua eden Ellefsen açıklama yapmadan ayrıldı.

ZİYARETLER SÜRÜYOR

* DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adil Serdaroğlu ve bir grup emekçi Şehitler Tepesi’ne gelerek ellerindeki karanfilleri olay yerine bıraktı.

* Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir ve yönetim kurulu üyeleri de dün Şehitler Tepesi’ne çelenk bıraktı.

* Namık Kemal İlkokulu’nun servisini yapan yaklaşık 20 araçlık konvoy, korna çalarak saldırı noktasına geldi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr