Olay, Elbistan’a ilçesine bağlı Çalış Mahallesi’nin Malatça mezrası yakınlarında meydana geldi. Çalış Mahallesi’nde ikamet eden 16 yaşındaki Selim Deniz, serinlemek için arkadaşlarıyla birlikte Ceyhan Nehri’ne yüzmeye gitti. Dağdere Barajı’nın ön tarafında yer alan Püskül mevkiinde suya giren gençlerden biri, akıntıya kapıldı. Bunun üzerine Selim Deniz, arkadaşının suya düştüğünü görünce onu kurtarmak için Ceyhan Nehri’ne girdi. Arkadaşı sudan çıkmayı başarırken Selim Deniz ise, akıntıya dayanamayarak suda kayboldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ise, arama çalışmalarından sonuç alamayınca durumu itfaiye ve sağlık görevlilerine bildirdi. Ceyhan Nehri’nde kaybolan Selim Deniz’in bulunması için Kahramanmaraş İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli 2 dalgıçla birlikte Kahramanmaraş Valiliği AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin daha kolay arama yapabilmesi için barajın kapakları kapatıldı.

Olay yerine gelen dalgıçlar, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından suda kaybolan Selim Deniz’in cansız bedenine düştüğü yerden yaklaşık 300 metre balık ağına takılmış vaziyette ulaştı. Sudan çıkarılan talihsiz gence müdahale eden sağlık ekipleri, Deniz’in hayatını kaybettiğini belirledi. Deniz’in canlı olarak sudan çıkarılmasını bekleyen yakınları ve mahalle sakinleri ise büyük üzüntüye boğuldu. Deniz’in cenazesi, otopsi için Elbistan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Ağabeyiyle aynı kaderi paylaştı

Olaydaki acı tesadüf ise daha sonra ortaya çıktı. Arkadaşını kurtarmak için girdiği suda boğulan 16 yaşındaki Mehmet Deniz’in ağabeyi Selim’in 10 yıl önce aynı kaderi paylaştığı öğrenildi. Deniz ailesinin iki oğlundan en büyüğü olan Mehmet Deniz’in 2006 yılında evlerinin yakınlardaki gölette boğularak hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr