İslahiye Belediyesi'ne giden bir kişi, belediye görevlilerinden esnaf Ömer Demirel'in öldüğünü söyleyip, anons yapılmasını istedi. Bunun üzerine belediye hoparlörlerinden ilçeye 'Halipçi aşiretinden, Hacı Ahmet ve Zeynep oğlu bakkal Ömer Demirel, Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi, ikindi namazına müteakiben Yeni Mahalle Camii'nden kaldırılacaktır' anonsu yapıldı. Anonsu duyan Ömer Demirel'in eşi Medine Demirel fenalaşarak hastaneye kaldırılırken, akrabaları ve arkadaşları ise taziye için eve akın etti.

ŞAKA YAPMIŞ

Ancak çok geçmeden anonsun, Demirel'in ismi açıklanmayan bir arkadaşı tarafından 'şaka olsun' diye verildiği ortaya çıktı.

Ömer Demirel, "Daha önce de aynı şakayı ben bu arkadaşıma yapmıştım. O da aynı şeyi bana yapmış. Telefonlar susmadı. Belki 500 kişi aradı, eşim duyunca hastaneye kaldırdılar. Kendim ettim, kendim buldum" dedi. Ömer Demirel, arkadaşından şikayetçi olmadığını belirtti.

Demirel'in eşi Medine Demirel ise annesinin evindeyken anonsta eşinin adını duyunca fenalık geçirdiğini anlatarak, "Beni İslahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırdılar. Hastanenin acilinde gözlerimi açıp karşımda eşimi görünce rahatladım. Eşime böyle şakalar yaptığı için kızıyordum, şimdi de kendisine yaptılar. Etme bulma dünyası" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr