Arınç CNN Türk'te Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Manisalı Lawrance diyen Hilal Kaplan'dan Arınç'a: Siyasi cenaze

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Cumhurbaşbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşı çıktığı kabul etmediği "Dolmabahçe Mutabakatı"ndan daha önceden haberi olduğunu söyledi.

Arınç CNN Türk'te Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arınç, Cumhurbaşbakanı Erdoğan'ın mutabakata ilişkin sözlerine yönelik şunları söyledi:

"Dolmabahçe Mutabakatında okunan metin hükümetin önüne gelinmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanının haberi olduğunu biliyorum tahmin ediyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı.

Ben kendisiyle konuşmadım ama Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal'ın haberdar ettiğini belirttiler. Belki kendisine yeterince bilgi verilmemiş olabilir. Bu işlerde ben anı anına bilgi verilmeden yapılacağını tahmin etmiyorum. Bazı arkadaşlarımız özel işlerini bile sorarken böyle bir görüntüye girmeden önce sormuştur. Ben böyle düşünüyorum."

ERDEM GÜL VE CAN DÜNDAR MESAJI

Bu yargının içerisine düştüğü ya da düşürüldüğü durum iyi değil. Sadece Can Dündar ve Erdem Gül arkadaşlarımıza uygulananlar değil paralel devlet çetesine yönelik uygulamalar da böyle.

Adalet herkese lazım. Adalet hakim ve savcıların adalet ve vicdandan başka başka yerlerden korkarak karar aldıkları malum. Ama birileri nakil olur meslekten çıkarılırsın diye insanlara malesef ceza veriliyor. Tamamen yalan tamamen düzmece bir haber için mahkemeye gidiyorum tekzip hakkımı kullanıyorum avukatım üç hakim dolaşıyor ama diyorlar ki vallahi haklısınız ama olmaz neden bu yapı bu sistem...

Taraf tutmamak bizim için çok önemliydi. Bu kararlarla bir yere varmamız mümkün değil.

TROLİÇELER

Troliçeler var başlarındaki o güzel örtüleriyle duruyorlar. Davutoğlu Beşiktaş'taki gezisinden sonra bu troliçelerden biri yazdı ki o gittiğin kitap evi Taraf'ın sahibinin diye sonra Sözcü'ye de giderler dediler. Bunlar olmamalı.

HAVUZ MEDYASININ AYDIN DOĞAN HABERLERİ

Sayın Doğan'ın kafasına bere geçirilerek fotoğraflarının yayınlanması vicdansızlıktır. Gezi olaylarında da yayınların durdurulmasını engelleyenlerden biri de bendim. Bir imzama bakıyordum ama bunu kullanmak istemedim. Ama zaten Penguen medyası bulunuyordu.

HAMASETLE DIŞ POLİTİKA OLMAZ

Dış politika konusu özellikle Rus uçağının düşüürlmesinden sonra çok önem kazandı. Dış politikamızda da global anlamda da yeniden bir değişikliğe ihtiyacımız var. Ortadoğu ülkeleriyle ilgili tavrımız böyle bir şeyi gerekli oluyordu. Ama meydan mitinglerinde hamasetle dış politika olmaz. Devletlere destur vermek doğru değil.

BAŞKANLIK MI PARLAMENTER SİSTEM Mİ

Anayasa Komisyonu başlıyor. Umarım hayırlı bir sonuç alınır. Muhalefet kesinlikle istemiyordu. Şimdi görülüyor ki Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti buna yönelik çalışmalarına başlıyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr