Spor Toto Süper Lig’in son derbisinde bugün Galatasaray evinde Beşiktaş’ı konuk edecek. 32. haftanın kritik maçında şampiyonluk yolunda kayıp istemeyen Beşiktaş ile UEFA’nın verdiği 1 yıl men cezasını çekebilmek için Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanma hedefindeki Galatasaray kozlarını paylaşacak. Türk Telekom Arena’da saat 20.00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayımlanacak derbiyi Mete Kalkavan yönetecek. İki takam arasındaki 338. maç oynanacak.

SNEIJDER DÖNDÜ SEMİH-CHEDJOU YOK

Lider Beşiktaş’ta eksik ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Teknik direktör Şenol Güneş, 4-0 galip geldikleri Kayserispor maçı kadrosunu derbide sahaya sürecek. Siyah-Beyazlılarda sarı kart ceza sınırında bulunan 5 oyuncu var. Mario Gomez, İsmail, Olcay, Necip ve Oğuzhan derbide sarı kart görürse haftaya Osmanlıspor maçında oynayamayacak. Galatasaray’da ise sakat Semih, Chedjou ile Hamit forma giyemeyecek. Sneijder ilk 11’de sahaya çıkacak. Sinan Gümüş’ün yedek başlayıp oyuna sonradan dahil olması bekleniyor. Muslera ise sarı kart ceza sınırında.


DERBİNİN KADERİ GOMEZ VE PODOLSKİ'NİN ELİNDE

Galatasaray ile Beşiktaş’ın mücadelesi iki takımın Alman yıldızları Lukas Podolski ile Mario Gomez’in rekabetine sahne olacak. Almanya Milli Takımı’nda da beraber forma giyen iki isim Galatasaray ve Beşiktaş’ın en golcü oyuncuları konumunda bulunuyor. Beşiktaş formasıyla bu sezon 39 resmi maça çıkan Gomez 26 kez fileleri havalandırdı. Mario Gomez, Süper Lig gol krallığında da zirvede yer alıyor. Gomez, bir gol daha atarsa Beşiktaş’ın bir sezonda en çok fileleri havalandıran yabancı oyuncu rekorunu egale edecek. Derbi seven Gomez, Süper Lig’in ilk yarısında hem F.Bahçe’ye hem de G.Saray’a gol attı. Podolski ise Galatasaray’da 40 karşılaşmada 15 defa fileleri havalandırdı. Kamp otelden Florya’ya alındı Galatasaray, derbi hazırlıklarını dün akşam yaptığı son antrenmanla tamamladı. Hafta içinde derbi kampının TT Arena’ya yakın konumdaki başkan Dursun Özbek’in otelinde yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak teknik heyetin isteğiyle bu karar değişti ve kamp Florya’ya alındı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr