Barcelona'da forma giyen milli oyuncu Arda Turan'ın babası Adnan Turan, oğluyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Işık Okulları'nın düzenlediği “Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar” organizasyonunda “Yılın Erkek Sporcusu” ödülüne layık görülen milli futbolcunun ödülünü aldığı törende baba Turan, “Arda ne söylediyse hepsini başardı. Bundan sonra da başarır. Bana, 'Galatasaray'ın kaptanı olacağım' demişti, oldu. Futbol hayatına yurt dışında devam edeceğini söyledi, yaptı. Çok da başarılı oldu. Şimdi 'Ya UEFA Başkanı ya da TFF Başkanı olacağım' diyorsa onu da başarır” yorumunu yaptı.

"ENRIQUE'NİN FİKRİ ÖNEMLİ"

Arda'nın 3-5 yıl Barcelona'da oynadıktan sonra ABD'ye gidebileceğini vurgulayarak, “Dilini ilerletip, UEFA Başkanı olabilir ama bunun için Avrupa'da çok dostun olması lazım" ifadesini kullanan Adnan Turan, Galatasaray başkanlığı ile ilgili sorumuza, “Neden olmasın? Arda'nın hayalindeki şey Galatasaray başkanlığı. O konuma gelirse UEFA başkanlığının da yolu açılır” yanıtını verdi. Real Madrid sonrası yıldız oyuncuya yöneltilen eleştiriler konusunda, “Katalan basının eleştirmesi değil, hocasının ne ne dediği önemli. Enrique, Arda'ya destek oluyorsa mesele yok demektir. Çünkü orası Barcelona" değerlendirmesinde bulunan baba Turan, şöyle devam etti:

"3. LİG'E DÖNECEĞİZ!"

“EURO 2016'da inşallah başarılı olacağız. Kimsenin inanmadığı dönemde Arda finallere gideceğimize inanıyordu. Hatta eleme oynamadan gideceğimizi söylemişti. Yüzde 1 ihtimal varken bunu başardılar. Arda'nın Barcelona'dan sonra ABD'ye gider. 2 sene orada oynar. Ondan sonra da Türkiye'ye döner ve futbol hayatına devam eder. Şu an Arda'nın yetiştiği Altıntepsispor'un başkanlığını yapıyorum. Oğlumun desteği ile yetiştiği takımı yaşatmaya çalışıyoruz. İnşallah eski günlerimize ve 3. Lig'e döneceğiz." (Karar)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr