Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen ve Portekiz'in şampiyonluğuyla sona eren EURO 2016'da grup maçlarında elenen A Milli Takımımızın kaptanı Arda Turan hazırlanan iki ayrı ‘turnuvanın en kötü 11’i’ listesinde kendine yer buldu.

Avustralya merkezli spor sitesi Outside90’da Tim Roberts imzasıyla yayımlanan analizde Turan’ın Türkiye’nin kilit oyuncusu olmasına karşın beklentileri karşılayamadığı savunuldu.

International Business Times’ın Nick Howson imzalı ‘turnuvanın en kötü 11’i’ listesindeyse, Barcelonalı oyuncunun 3-0 kaybedilen İspanya maçında tribünlerin protestosuyla karşılaştığı hatırlatıldı ve prim tartışmalarına değinildi.

Uluslararası haber ajansı AFP de, Turan’ı ‘Euro 2016’da beklentileri karşılayamayan beş yıldız’ arasında gösterdi. AFP’nin değerlendirmesinde, “Ülkesinde ikon olarak görülen Barcelonalı orta saha oyuncusu Arda’ya taraftarlar büyük ümit bağlıyordu… Ancak kulüp seviyesinde zor bir sezon geçiren Arda, Euro 2016’da çok didinse de etkili olmakta zorlandı” ifadeleri yer aldı. (dokuz15)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr