Euro 2016 D Grubu'nda yarın İspanya ile karşı karşıya gelecek olan A Milli Futbol Takımı'nda kaptan Arda Turan, karşılaşma öncesi Fatih Terim ile düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Öncelikle Barcelona'daki durumuna ilişkin İspanyol medyasından gelen soruları yanıtlayan yıldız futbolcu, "Barcelona'da çok mutluyum ve orada devam etmek istiyorum ama şu an sadece Milli Takım'a ve EURO 2016'ya konsantre durumdayım. Barcelona benim hayalim ve bu hayali yaşıyorum." dedi.

Arda, Milli Takım'da Barcelona'dakinden daha farklı bir rol üstlendiğini de belirtirken, "Milli Takım'da Barcelona'ya oranla daha değişik bir görev üstleniyorum. Burada daha çok hücuma katkı sağlamam isteniyor ama Barcelona'da savunma yönümü göstermem isteniyor." diye konuştu.

HIRVATİSTAN YENİLGİSİ HAKKINDA...

Başarılı orta saha oyuncusu, Hırvatistan karşısında tecrübe eksikliği yaşadıklarını anlatırken, şöyle devam etti: "Hırvatistan maçı, turnuvanın ilk maçıydı. Bu seviyede oynamış oyuncumuz çok azdı ve bunun olumsuzluğunu yaşadık. Böyle bakarsak 1-0 bile kötü bir sonuç sayılmaz bizim için. Biz eğer bu aşamaya geldiysek başarılı bir takımız, yavaş yavaş tecrübe kazanacağız. Sonuçta sadece bir maç kaybettik. İspanya karşısında ilk maçtan çok daha farklı bir görüntüde olacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu maçı kaybetmiş olmak üzerimizde bir baskı yaratmıyor. Hala önümüzde iki maç ve alınacak 6 puan var. Neticede en iyi üçüncüler de çıkıyor artık ve biz İspanya karşısında puan ya da puanlar alırsak gruptan çıkabiliriz. Gruptan çıktıktan sonra her şey değişebilir."

"BİR ŞEYLERİ İSPATLAMAYA İHTİYACIM YOK"

İspanya maçında Barcelona'dan takım arkadaşlarıyla da karşı karşıya geleceği hatırlatılan Arda, "Barcelona'dan Iniesta, Alba, Pique gibi takım arkadaşlarımı elbette çok seviyorum ama bu bir ülke mücadelesi, herkes kendi ülkesi için savaşacak. Ben de kendi ülkem için elimden gelenin en iyisini vermeye çalışacağım." derken, kendi performansıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Benim bir şeyi ispatlamaya ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Ben sadece futbolumu sergileyeceğim. Şimdiye kadar sizlere bir şeyleri ispatlayamadıysam bundan sonra da ispatlamam zor olur. O yüzden sadece kendi futboluma odaklanacağım."

"ÜZÜNTÜMÜN SEBEBİ..."

Arda, takımın başarı kriteriyle ilgili gelen bir soruyu ,"Biz bu turnuvaya katılarak zaten bir başarı elde ettik. Gruptan çıkamazsak bile ben eve vicdanım rahat şekilde döneceğim." şeklinde yanıtlarken, durgun görüntüsüyle ilgili gelen bir sorunun üzerine ise, "Neşesizliğimin sebebi ülkemde genç arkadaşlarıma karşı yapılan ve eleştiriyi aşan yorumlar. Avrupa Şampiyonası'nda bir maç kaybettiler diye onlara böyle kötü davranmak haksızlık." şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr