Saha içinde makine gibi işleyen bir düzene sahip olan Barcelona disiplin konusunda taviz vermiyor.

İspanyol Spart gazetesinde yer alan habere göre, teknik direktör Luis Enrique, futbolcularının antrenmanlara geç kalmasına asla tahammül edemiyor.

Buna göre futbolcuların antrenman başlangıç saatinden bir saat önce tesislerde, maçların başlamasından ise bir buçuk saat önce statta olmaları gerekiyor.

İdmana ilk kez geç kalan bir oyuncu 200 euro ödüyor. İkinci kez geç gelen oyuncu 400 ve üçüncüsünde 800 euro ödemek zorunda kalıyor, cezalar her seferinde ikiye katlanıyor.

MESSI HEP ZAMANINDA

Maçlara geç gelmenin faturası ise daha tuzlu. İlk seferinde 400 euro olan ceze, ikincisinde 1600 euro oluyor. Yani idmanlar ikiye katlarken, maçlarda her seferinde dört katına çıkıyor. Bu sezon şu ana kadar kesilen cezalara göre Gerard Pique ilk sırayı aldı.

İki Brezilyalı Neymar ve Adriano kendisini izlerken, yeni transfer Arda Turan ise dördüncü sırada yer aldı. Takımın dört kaptanı Andres Iniesta, Lionel Messi, Sergio Busquets ve Javier Mascherano'nun ise örnek bir davranış içinde oldukları ve bu sezon hiç cezaları olmadığı bildirildi.

TOPLANAN PARALAR YARDIMDA KULLANILIYOR

Futbolcuların ödediği paralar ise hayır işlerinde kullanılıyor. Takım kaptanı, hangi yardım kuruluşu aracılığıyla değerlendirileceğine karar veriyor. Guardiola döneminde ise bu para, takımcak yemeğe gitmenin faturası olarak değerlendiriliyormuş.

Barcelona'da bu sezon geç kalanlar ve ödedikleri:

Gerard Pique: 6200 euro
Neymar: 1200 euro
Adriano: 1000 euro
Arda Turan: 600 euro

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr